Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Razvoj saradnje Kine i Rusije

Kineski predsednik, Sji Đinping, juče je završio posetu Rusiji, koja je ocenjena veoma sadržajnom. Tokom posete, postignuti su rezultati značajni za ulazak kinesko-ruskih odnosa u novu etapu, otvarajući nove mogućnosti za očuvanje mira i daljeg razvoja. Najznačajniji rezultat posete Sji Đinpinga Rusiji je
Razvoj saradnje Kine i Rusije
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive

Kineski predsednik, Sji Đinping, juče je završio posetu Rusiji, koja je ocenjena veoma sadržajnom. Tokom posete, postignuti su rezultati značajni za ulazak kinesko-ruskih odnosa u novu etapu, otvarajući nove mogućnosti za očuvanje mira i daljeg razvoja.

Najznačajniji rezultat posete Sji Đinpinga Rusiji je produbljenje međusobnog političkog poverenja i uspostavljanje osnove za razvoj bilateralnih odnosa u narednih deset godina.

Ovo je prva poseta Si Đinpinga, od preuzimanja dužnosti kineskog predsednika, što govori o tome da će odnosi sa Rusijom biti prioritet kineske spoljne politike. Tokom boravka u Rusiji, Sji Đinping je posetio Ministarstvo odbrane i time postao prvi strani lider koji je obišao ruske oružane snage, što potvrđuje visok stepen političkog poverenja.

Dve strane su potpisale zajedničko saopštenje, u kojem se navodi da su svestrani strateški odnosi partnerstva podignuti na viši nivo. Potvrđeno je da će Kina i Rusija po pitanju suvereniteta, teritorijalne celovitosti, bezbednosti i drugih ključnih pitanja pružati međusobnu podršku. U narednih deset godina, suočene sa promenjivom i komplikovanom međunarodnom situacijom, dve zemlje će svoje odnose bazirati na saradnji, uzajamnim prioritetima i globalnom prijateljstvu.

Sji Đinping je tokom boravka u Rusiji na Moskovskom institutu za međunarodne odnose održao govor, u kojem je istakao da odnosi Kine i Rusije predstavljaju pozitivnu energiju u razvoju međunarodnog poretka i međunarodnog sistema, u pravcu pravednosti i racionalnosti, što govori da su ovi odnosi od globalnog značaja. Pozitivna energija ogleda se u tri oblasti: prvo, kinesko-ruski odnosi izgradili su model po kojem treba rešavati međunarodne odnose. Ravnopravnost, poverenje, međusobna podrška i generacijsko prijateljstvo su principi, način i ciljevi kinesko-ruskih odnosa u skladu sa zahtevima nove epohe. Drugo, stabilan razvoj odnosa Kine i Rusije je stvorio pozitivno okruženje za stabilan razvoj odnosa evropskih i azijskih zemalja. Treće, multipolarna koncepcija i saradnja u pogledu regionalnih i međunarodnih pitanja značajno doprinosi globalnom miru i razvoju.

Izvor: serbian.cri.cn