Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Razgovori sa kineskim "Šandongom" oko izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević još jednom se sastao u Gradskoj kući sa predstavnicima kineske kompanije Shandong hi speed sa kojima je nastavio razgovor o potencijalnoj saradnji na realizaciji projekta izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu sa obilaznicom.
Vučević sa predstavnicima Shandong hi speed

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević još jednom se sastao u Gradskoj kući sa predstavnicima kineske kompanije " Shandong hi speed " sa kojima je nastavio razgovor o potencijalnoj saradnji na realizaciji projekta koji je proglašen za projekat od nacionalnog značaja, odnosno, projekta izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu sa obilaznicom.

Kako je gradonačelnik naglasio, reč je o velikom infrastrukturnom poduhvatu čiji značaj prevazilazi okvire Novog Sada, te je veoma bitno da koordinacija svih aktera bude sa najvišim nivoom vlasti, kako bi se na taj način iznašla i najbolja rešenja.
Radna grupa u okviru koje su imenovani predstavnici Vlade Republike Srbije, APV, Grada, Fakulteta tehničkih nauka, ali i projektantskih kompanija koje se bave saobraćajem i urbanizmom, angažovana je na upravljanju svim procesima i aktivnostima u vezi sa izgradnjom četvrtog mosta, a Generalni projekat, koji je u završnoj fazi i čija se izrada očekuje do kraja septembra, definisaće vremenski okvir i druge tehničke odrednice za okončanje tog posla, nakon čega je moguće očekivati i zvanične ponude zainteresovanih kompanija.

"Intenzivno se radi na stvaranju svih neophodnih uslova da izgradnja novog mosta u Novom Sadu bude završena u optimalnom periodu. Grad je maksimalno angažovan oko te teme, a s obzirom na složenost investicije i na njen značaj, potreban je najozbiljniji pristup i precizno isplanirani i najsitniji koraci. Mi imamo formiranu Radnu grupu sačinjenu od predstavnika lokalne samouprave, pokrajinskih i republičkih organa, te u narednom periodu očekujemo ponude kompanija, a one sa najboljim ponuđenim uslovima će steći mogućnost da grade novi most. S obzirom na veliko prijateljstvo naše dve zemlje, ovaj projekat bi mogao biti još jedna u nizu potvrda dobronamernih relacija između Srbije i Kine i mi svakako imamo poverenje u naše kineske partnere u skladu sa dosadašnjim iskustvom", naglasio je Vučević.

Predstavnici kineske kompanije izrazili su spremnost da ispoštuju zajedničke dogovore i posvete punu pažnju projektu, te da u saradnji sa gradskom upravom i Vladom Republike Srbije ova investicija bude realizovana na najbolji mogući način ukoliko predlog njihovog projekta bude prihvaćen od strane Republike Srbije.
Izvor: rtv.rs