Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Razgovori između Ministarstva vanjskih poslova Kine i Hrvatske

Razgovori između Ministarstva vanjskih poslova Kine i Hrvatske


Zamjenik ministra vanjskih poslova Song Tao se 7. rujna konzultirao sa zamjenikom ministra vanjskih i europskih poslova Hrvatske Klisovićem u Ministarstvu vanjskih poslova. Song Tao je izjavio da su odnosi između dviju zemalja postigli značajan napredak od uspostave diplomatskih odnosa prije 20 godine, razmjene n

Zamjenik ministra vanjskih poslova Song Tao se 7. rujna konzultirao sa zamjenikom ministra vanjskih i europskih poslova Hrvatske Klisovićem u Ministarstvu vanjskih poslova.

Song Tao je izjavio da su odnosi između dviju zemalja postigli značajan napredak od uspostave diplomatskih odnosa prije 20 godine, razmjene na visokoj razini dviju strana su česte i suradnja na različitim područjima postigla je pozitivna dostignuća. U sadašnjem vremenu odnosi između Kine i zemalja srednje i istočne Europe su već ušli u novu fazu, i to je također stvarilo je povoljne uvjete za unapređenje bilateralne i praktične suradnje između Kine i Hrvatske. Kina želi zajedno s hrvatskom stranom dalje konsolidirati političko uzajamno povjerenje, povećati razmjene u gospodarsku i trgovini, pojačati suradnje u područjima turizma, kulture, obrazovanja i tehnologije te povisiti sveobuhvatne suradničke partnerske odnose između Kine i Hrvatske na novu razinu.

Klisović je rekao da Hrvatska daje visoku pozornost u odnosima s Kinom i želi održati bliske kontakte s kineskom stranom, pojačati bilateralnu praktičnu suradnju u različitim područjima te će pozitivno sudjelovati u suradnji između Kine i zemalja srednje i istočne Europe.

Dvije strane su istovremeno razmjenile svoja mišljenja o pitanjima odnosa između Kine i Europe.

Izvor: croatian.cri.cn