Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

„Radosni Blagdan proljeća" u Sloveniji

„Radosni Blagdan proljeća" u Sloveniji


U Sloveniji je tijekom kineske Nove godine, koja je u znaku zmije održana predstava ansambla tibetanske nacionalnosti iz pokrajine Sichuan. Organizatori su bili Ministarstvo kulture i kinesko veleposlansvo u Sloveniji. Ansambl je 17. i 18 velječe održao predstavu u Mariboru i Ljubljani. Slovenski službenici iz Mi

U Sloveniji je tijekom kineske Nove godine, koja je u znaku zmije održana predstava ansambla tibetanske nacionalnosti iz pokrajine Sichuan. Organizatori su bili Ministarstvo kulture i kinesko veleposlansvo u Sloveniji. Ansambl je 17. i 18 velječe održao predstavu u Mariboru i Ljubljani. Slovenski službenici iz Ministarstva kulture, Ministarstva vanjskih poslova kao i drugih krugova a kineski iseljenici u toj zemlji su prisutvovali na predstavi. Veleposlanik Zhang Xianyi je tom prilikom rekao da je Blagdan proljeća tradicionalni kineski festival koji simbolizira radost i okupljanje. On se osjeća radosnim vidjevši kako slovensko stanovništvo voli kinesku kulturu. Kako je naveo, svaka kineska nacionalna manjina ima svojevrsnu civilizaciju, tibetanska kultura je važan sastavni dio kineske kulture. Prema njegovim riječima, umjetnost direktno pokazuje psihički svijet naroda, te igra posebnu ulogu u kulturnim razmjenama. Direktor ansabla Bi Shixiang je naveo da je cilj predstave izgradnja mosta kulturnih razmjena, kako bi se slovenski narod bolje upoznao s kineskom civilizacijom.

Glumci su gleodaocima ponudili predstavu sa specifičnošću tibetanske glazbe, plesa, nošnje, te pokazali svoju kulturu i dobili tople aplauze.

Gledatelji smatraju da je predstava bila uspješna i to je dobar način za uzajamno razumjevanje dvaju naroda.

Izvor: croatian.cri.cn