Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

"Ambasador kineskog jezika i kulture"--Konfucijev institut

Učenje kineskog jezika, kaligrafije, kineske kuhinje, borilačkih vještina poput tai-chija i kung-fua odsada će biti moguće i u Hrvatskoj, to jest Konfucijevom institutu na Sveučilištu u Zagrebu. Dana 13. svibnja 2012., u Zagrebu je otvoren Konfucijski instit. Tadašnji predsjednik Stalnog odbora Svekineskog n
"Ambasador kineskog jezika i kulture"--Konfucijev institut
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Učenje kineskog jezika, kaligrafije, kineske kuhinje, borilačkih vještina poput tai-chija i kung-fua odsada će biti moguće i u Hrvatskoj, to jest Konfucijevom institutu na Sveučilištu u Zagrebu.

Dana 13. svibnja 2012., u Zagrebu je otvoren Konfucijski instit. Tadašnji predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa Wu Bangguo je prisustovao otvorenju Instituta tijekom svog posjeta Hrvatskoj, te naglasio da je potrebno podržati odličnu polaznu točku i dobar početak, i nastaviti međusobno istraživati kulture i jezike na principu zacrtane strategije i održivog razvoja.

Inicijativu za osnivanje Konfucijevog instituta dalo je vodstvo Sveučilišta u Zagrebu, koje je tijekom posjeta Šangaju u lipnju 2010. godine, u sklopu obilježavanja uspostave prijateljskih odnosa između grada Zagreba i Šangaja ostvarilo suradnju na tom projektu sa Šangajskim institutom za međunarodnu trgovinu.

Uporedo s brzim razvojem gospodarstva i sve učestalijom razmjenom Kine sa svijetom, kineski jezik je sve popularniji u inozemstvu. Mnogo ljudi iz raznih zemalja svijeta trenutno uče kineski jezik.

Iako se smatra da je kineski jezik jedan od najtežih jezika na svijetu, posljednjih godina broj stranaca koji se opredjeljuju za učenje kineskog ipak neprestano raste.

Kineski jezik uče i oni koji se bave trgovinom, pravosuđem, vojnim poslovima i drugim. Kineski jezik postaje vrlo važno i poželjno znanje pri zapošljavanju i pronalasku posla.

Izvor: croatian.cri.cn