Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Publikacija: Savremena zelena arhitektura u Kini i Srbiji

Publikacija: Savremena zelena arhitektura u Kini i Srbiji


Nakon više od godinu dana saradnje Arhitektonskog fakulteta i partnera iz Kine – Liaoning Science and Technology Publishing House i Archina, koja je do sada rezultovala velikom izložbom Zelena arhitektura u Kini i Srbiji održanoj na Arhitektonskom fakultetu u oktobru 2014. godine, kao i posetom kineske državne de

Nakon više od godinu dana saradnje Arhitektonskog fakulteta i partnera iz Kine – Liaoning Science and Technology Publishing House i Archina, koja je do sada rezultovala velikom izložbom Zelena arhitektura u Kini i Srbiji održanoj na Arhitektonskom fakultetu u oktobru 2014. godine, kao i posetom kineske državne delegacije arhitekata i izdavača koji su se tom prilikom upoznali sa arhitektonskom praksom u Srbiji, usledilo je izdavanje monografije Savremena zelena arhitektura u Kini i Srbiji – 15×15 (Contemporary Green Architecture in China and Serbia – 15×15) čija je glavna tema savremene prakse zelene arhitekture u Kini i Srbiji.

Savremena zelena arhitektura u Kini i SrbijiMonografija je podeljena u 2 dela: kineski i srpski, i nudi detaljan uvid u 15 odabranih arhitektonskih projekata iz svake zemlje. Autori uvodnika su Prof. Vladan Đokić, dekan Arhitektonskog fakulteta i arhitekta Liu Gang, generalni direktor GOA Partner.

U knjizi su predstavljeni sledeći projekti iz Srbije: AGM Group – Nova sportska hala u Zrenjaninu, Branislav Mitrović / Jelena Kuzmanović – Porodična kuća u ulici Koste Vojinovića u Beogradu, Blagota Pešić – „Kameni brod“ na Povlenu, Branislav Redžić / Dragan Ivanović / Zoran Đorović –komercijalni kompleks i showroom „Europoint“ u Podgorici, Milan Vujović / Budimir Sudimac –poslovna zgrada „Ekvator“ u Novom Sadu, Jelena Miletić / Dejan Miletić – prilaz i memorijalni trg na Bežanijskom groblju u Beogradu, Dejan Miljković / Jovan Mitrović / Branko Pavić – Nebojšina kula u Beogradu, BIRO.VIA – upravna zgrada Porsche SCG u Beogradu, Kuzmanov & Partners – PIN COMPUTERS poslovni prostor u Novom Sadu, Milan Đurić / Aleksandru Vuja / Milka Gnjato – vrtić „TESLA – nauka za život“ u Beogradu, Miodrag Mirković / Dragan Marčetić – stambena zgrada „Infinity“ u Beogradu, Mustafa Musić – hotel Holiday INN u Novom Sadu, Spasoje Krunić – motel „Koral“ u Arilju, Vladimir Lojanica – hotel Holiday INN i Expo Centar XXI u Beogradu, Vasilije Milunović / Stevan Žutić – salon nameštaja „CAMERICH“ u Baru. Značaju ove publikacije doprinosi i činjenica da će se istovremeno naći na tržištima Kine i Zapadne Evrope (na prvom mestu u Velikoj Britaniji, a zatim i u drugim zemljama), a za nekoliko meseci će biti dostupna za poručivanje i preko sajta Amazon.com.

NASLOV:

Contemporary Green Architecture in China and Serbia – 15 x 15

UREDNIŠTVO:

Archina, Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski Fakultet

DIZAJN KNJIGE:

Zhou Jie

IZDAVAČ:

Design Media Publishing Limited

GODINA:

2015.

DIMENZIJE:

19×25 cm

STRANICA:

280

ISBN:

978-988-14123-4-8

POVEZ:

Broširan povez

Izvor: arh.bg.ac.rs