Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Prvi put se u Shenzhenu otvaraju i piju hrvatska vina

Prvi put se u Shenzhenu otvaraju i piju hrvatska vina


Početkom ovog mjeseca počela je suradnja Hrvatskog paviljona i shenzhenške Vile Kylin gdje će Hrvatski paviljon službeno otvoriti svoju izložbu. U Vili Kylin, koja se nalazi u kineskom gradu Shenzhenu je 3. prosinca svečano održano otvaranje prve boce hrvatskog vina. Ovo je prvi put da se u Shenzhenu otvaraj

Početkom ovog mjeseca počela je suradnja Hrvatskog paviljona i shenzhenške Vile Kylin gdje će Hrvatski paviljon službeno otvoriti svoju izložbu.

U Vili Kylin, koja se nalazi u kineskom gradu Shenzhenu je 3. prosinca svečano održano otvaranje prve boce hrvatskog vina. Ovo je prvi put da se u Shenzhenu otvaraju i piju hrvatska vina, a pored toga sva jela na večeri bila su začinjena hrvatskim maslinovim uljem.

Ovo je treći Hrvatski paviljon u Kini nakon otvorenih paviljona u kineskim gradovima Ningbou i Hangzhou. Ovaj Hrvatski paviljon je smješten u vili Kylin u Shenzhenu, i nudit će hrvatske lokalne proizvode s visokim kvalitetom, poput vina, maslinovog ulja, domaće tjestenine, tartufa itd., uz informacije o hrvatskoj kulturi i turizmu.

Gospođa Liu Liying je prva Kineskinja koja je dobila hrvatsko državljanstvo. U proteklih desetak godina, ona je neprekidno radila na promociji razmjene i razvoja odnosa između Kine i Hrvatske. Kao osnivačica Hrvatskog paviljona u Kini, ona očekuje da će se Hrvatski paviljon i nadalje razvijati, te postati poput mosta između dvije zemlje. Gospođa Liu je čvrsto uvjerna u sjajnu budućnost Hrvatskog paviljona u Kini, ona kaže:

"Razvoj Hrvatskog paviljona ne znači distribuciju, jer sadašnja količina proizvoda u Hrvatskoj ne može ispuniti potražnju tako velikog kineskog tržišta. Prvo, ja sam se uvjerila u visoku kvalitetu hrvatskih proizvoda. Drugo, kineska Vlada nama kineskim iseljenicima daje veliku podršku. U budućnosti, tko god će htjeti moći će otvoriti Hrvatski paviljon, a ja ću u tome pomoći. Preko naše platforme, mi ćemo ne samo donositi proizvode i kulturu Hrvatske u Kinu, nego ćemo i kinesku kulturu i kvalitetne kineske proizvode prezentirati u Hrvatskoj. Moj cilj je da se u svim velikim kineskim gradovima, poput Pekinga, Šangaja, Shenzhena, Hong Konga i Makaa otvori Hrvatski paviljon. Uskoro ćemo otvoriti Hrvatski paviljon u gradu Wuhanu, a želja mi je da ima vodeću ulogu."

Što više, u Shenzhenu će se otvoriti dva Hrvatska paviljona. Osim Hrvatskog paviljona u Vili Kylin, drugi Hrvatski paviljon se smjestio u najpoznatijem i najbogatijem predijelu grada Hua Qiaochengu. Ovaj se paviljon prostire na preko 1600 kvadratnih metara površine, a djelo je poznatog dizajnera koji je dizajnirao Expo Park u Šangaju. Njegova gradnja je već u tijeku, a dovršenje se očekuje za dva mjeseca, kada se otvara za posjetitelje.

Kustosica Hrvatskog paviljona u Shenzhenu, gospođa Lin Minzhi je rekala za CRI:

"Bravo! Današnji dan je prekrasan. Zaista sam sretna. Tek sad sam sklopila još dvije suradnje, došla sam ovdje, i danas obilježavamo da u Shenzhenu po prvi put otvaramo bocu hrvatskog vina. To znači da je naš zadatak danas službeno započeo. Ja sam predodređena za suradnju s Hrvatskom i s gospođom Liu Liyingom. Mislim da je moj zadatak pomoću Hrvatskog paviljona izvesti kinesku sjajnu kulturu u svijet, te uvesti kulturu lijepe Hrvatske i njezine kvalitetne proizvode u Kinu."

Izvor: croatian.cri.cn