Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Prvi kontejnerski voz iz grčke luke Pirej

Železnice Srbije saopštile su da će večeras u Srbiju stići prvi, probni teretni voz sa robom Kineske okeanske kompanije (COSCO), koji je krenuo iz grčke luke Pirej i saobraća do Češke, a u čijoj organizaciji saobraćaja učestvuju i srpske železnice.Železnice Srbije očekuju da bi uspostavljanjem redovnog s
Prvi kontejnerski voz iz grčke luke Pirej
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Železnice Srbije saopštile su da će večeras u Srbiju stići prvi, probni teretni voz sa robom Kineske okeanske kompanije (COSCO), koji je krenuo iz grčke luke Pirej i saobraća do Češke, a u čijoj organizaciji saobraćaja učestvuju i srpske železnice.Železnice Srbije očekuju da bi uspostavljanjem redovnog saobraćaja voza na toj liniji mogle da ostvare značajne prihode.

Kako je objašnjeno, kontejnerska kompozicija prevozi robu za potrebe kineske kompanije COSCO, koja je u grčku luku uložila oko 750 miliona dolara i ima oko četiri miliona kontejnera, a zainteresovan je da njihov transport organizuje do Češke železnicom.


Kineska kompanija transportom robe železnicom preko Pirejske luke do severne Evrope štedi nekoliko dana plovidbe brodom i ogromna finansijska sredstva, pa planira izgradnju još jednog pristaništa, čime bi kapacitet luke bio povećan na sedam miliona kontejnera godišnje.


Podseća se da je pokretanje tog voza dogovorio generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović s generalnim direktorom Grčkih železnica.
U narednih mesec dana kontejnerski voz će između Luke Pirej i Češke saobraćati jednom nedeljno.


Iz Železnica Srbije navode da, ukoliko u probnom periodu vreme transporta, kvalitet usluge i konkurentnost prevoza budu na visokom nivou, kineska kompanija planira da u narednom periodu na toj relaciji dnevno železnicom prevozi pet do šest kontejnerskih vozova, odnosno oko 700.000 tona robe godišnje.


Sve železničke uprave na trasi tog voza saglasile su se da učine maksimalne napore kako bi skratili vreme putovanja kontejnerskih vozova na tom pravcu i njihovo zadržavanje na granicama, čime bi železnica potvrdila svoju konkurentnost u odnosu na druge vidove saobraćaja, pre svega vodeni.


Zbog toga su Železnice Srbije preduzele sve aktivnosti da taj kontejnerski voz što brže prođe kroz Srbiju, bez zaustavljanja, a i vreme zadržavanja voza na granicama biće znatno smanjeno u odnosu na dosadašnjih tri sata.

Izvor: blic.rs