Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Prve reakcije srpskih medija na izbor Sji Đinpinga za predsednika NR Kine

Prve reakcije srpskih medija na izbor Sji Đinpinga za predsednika NR Kine


Svi srpski mediji u udarnim terminima preneli su da je u Pekingu Svekineski narodni kongres za predsednika NR Kine izabrao Sji Đinpinga. Politika u svom internet izdanju prenosi da je izborom Sji Đinpinga (59) dovršena tranzicija vlasti i izbor novog kineskog rukovodstva, započeta u novembru prošle godine. Pol

Svi srpski mediji u udarnim terminima preneli su da je u Pekingu Svekineski narodni kongres za predsednika NR Kine izabrao Sji Đinpinga.

Politika u svom internet izdanju prenosi da je izborom Sji Đinpinga (59) dovršena tranzicija vlasti i izbor novog kineskog rukovodstva, započeta u novembru prošle godine.

Politika dalje prenosi da je Sji Đinping nasledio Hu Đintaoa i da je na 18. kongresu Komunističke partije u novembru izabran za lidera partije, a time i budućeg predsednika koji će u narednih 10 godina voditi zemlju.

"Za razliku od svog prethodnika, Si je odmah po izboru za generalnog sekretara partije preuzeo i predsedavanje nad moćnom Centralnom vojnom komisijom, organom koji komanduje kineskom vojskom. Prva zemlja koju će Sji Đinping kao predsednik posetiti do kraja ovog meseca biće Ruska Federacija, nakon čega će uslediti turneja po Africi", piše Politika.

List primećuje i da je Sji Đinping prvi kineski lider, rođen posle 1949. godine, kao i da je za potpredsednika Kine izabran Li Juančao.

Izvor: serbian.cri.cn