Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Beogradu je danas počela da saobraća prva linija gradskog prevoza sa pet najmodernijih električnih autobusa, od Belvila do Vukovog spomenika, a prvim elektrobusom se provozao gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Gradonačelnik je prisustvovao primopredaji pet novih električnih autobusa od kineske kompanije "Č
Prva linija sa elektro autobusima od Belvila do Vuka
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

U Beogradu je danas počela da saobraća prva linija gradskog prevoza sa pet najmodernijih električnih autobusa, od Belvila do Vukovog spomenika, a prvim elektrobusom se provozao gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Gradonačelnik je prisustvovao primopredaji pet novih električnih autobusa od kineske kompanije "Čeriot" ispred Starog dvora i zatim se novom linojom 1EKO provozao do Vukovog spomenika.

Električni autobusi u BeograduMali i kineski ambsador u Beogradu Li Mančang su najavili da će pokušati da dovedu tu kinesku kompaniju u Beograd, odnosno da u srpskoj prestonici otvore liniju za sklapanje modernih električnih autobusa.

- Ovo je istorijski trenutak za GSP "Beograd", od danas kreće prva linija elektro autobusa u Evropi - rekao je Mali novinarima.

On je zahvalio ambasadoru Mančangu i izrazio očekivanje da će grad kupiti još takvih autobusa naredne godine.

- Molim Beograđane da plaćaju Busplus, to je jedini način da unapređujemo i prevoz i ulepšamo grad - poručio je Mali.

Dužina elektrobusa je 12 metara, kapacitet 80 putnika, a ukupna snaga vučnih motora 120 kilovata. Motori nesmetano rade u uslovima spoljašnje temperature od -20 do +50 stepeni, a vreme punjenja na terminusima je samo 10 minuta posle čega je elektrobus spreman za vožnju narednih 20 kilometara.

Vrednost pojedinačnog autobusa je oko 460.000 evra, a kompletne nabavke 2,3 miliona.

Trasa linije: VUKOV SPOMENIK - Kraljice Marije - Bulevar kralja Aleksandra - Trg Nikole Pašića - Dečanska - Terazijski tunel - Zeleni venac - Brankova - Brankov most - Bulevar Mihajla Pupina - Milentija Popovića - Bulevar Zorana Đinđića - Antifašističke borbe - Bulevar Milutina Milankovića - Đorđa Stanojevića - naselje "Belvil".

Izvor: blic.rs