Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245


U Beogradu je danas počela da saobraća prva linija gradskog prevoza sa pet najmodernijih električnih autobusa, od Belvila do Vukovog spomenika, a prvim elektrobusom se provozao gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Gradonačelnik je prisustvovao primopredaji pet novih električnih autobusa od kineske kompanije "Č

U Beogradu je danas počela da saobraća prva linija gradskog prevoza sa pet najmodernijih električnih autobusa, od Belvila do Vukovog spomenika, a prvim elektrobusom se provozao gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Gradonačelnik je prisustvovao primopredaji pet novih električnih autobusa od kineske kompanije "Čeriot" ispred Starog dvora i zatim se novom linojom 1EKO provozao do Vukovog spomenika.

Električni autobusi u BeograduMali i kineski ambsador u Beogradu Li Mančang su najavili da će pokušati da dovedu tu kinesku kompaniju u Beograd, odnosno da u srpskoj prestonici otvore liniju za sklapanje modernih električnih autobusa.

- Ovo je istorijski trenutak za GSP "Beograd", od danas kreće prva linija elektro autobusa u Evropi - rekao je Mali novinarima.

On je zahvalio ambasadoru Mančangu i izrazio očekivanje da će grad kupiti još takvih autobusa naredne godine.

- Molim Beograđane da plaćaju Busplus, to je jedini način da unapređujemo i prevoz i ulepšamo grad - poručio je Mali.

Dužina elektrobusa je 12 metara, kapacitet 80 putnika, a ukupna snaga vučnih motora 120 kilovata. Motori nesmetano rade u uslovima spoljašnje temperature od -20 do +50 stepeni, a vreme punjenja na terminusima je samo 10 minuta posle čega je elektrobus spreman za vožnju narednih 20 kilometara.

Vrednost pojedinačnog autobusa je oko 460.000 evra, a kompletne nabavke 2,3 miliona.

Trasa linije: VUKOV SPOMENIK - Kraljice Marije - Bulevar kralja Aleksandra - Trg Nikole Pašića - Dečanska - Terazijski tunel - Zeleni venac - Brankova - Brankov most - Bulevar Mihajla Pupina - Milentija Popovića - Bulevar Zorana Đinđića - Antifašističke borbe - Bulevar Milutina Milankovića - Đorđa Stanojevića - naselje "Belvil".

Izvor: blic.rs