Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Prva dama Kine internet senzacija

Prva dama Kine internet senzacija


Sa osmehom na licu, u jednostavnom crnom kaputu i sa elegantnom tašnom u ruci, prva dama Kine Peng Lijuan zakoračila je danas na svetsku pozornicu i postala instant internet senzacija u domovini. Silazeći iz aviona u Moskvi - u prvoj poseti jednoj stranoj zemlji njenog supruga Sji Ðinpinga nakon preuzimanja duž

Sa osmehom na licu, u jednostavnom crnom kaputu i sa elegantnom tašnom u ruci, prva dama Kine Peng Lijuan zakoračila je danas na svetsku pozornicu i postala instant internet senzacija u domovini.

Silazeći iz aviona u Moskvi - u prvoj poseti jednoj stranoj zemlji njenog supruga Sji Ðinpinga nakon preuzimanja dužnosti kineskog predsednika, Peng je svojom glamuroznom pojavom i očiglednom naklonošću prema mužu izazvala oduševljenje među kineskim mikroblogerima.

"Tako je lepa, Peng Lijuan, tako lepa! Kakvo držanje, kakav stav!", napisao je jedan korisnik društvene mreže Sina Veibao, kineske verzije Tvitera.

"Ko ne bi voleo ovakvu damu i bio neizmerno srećan s njom?", napisao je drugi.

Internet sajt za onlajn prodaju Taobao odmah je stavio u ponudu kapute u stilu Penginog, a već je puno i onih koji se raspitaju za njene cipele i tašnu.

Supruga novog kineskog predsednika je u svojoj zemlji od ranije poznata kao pevačica. Oni koji su imali priliku da je upoznaju kažu da je vesele i prijatne naravi. Nakon što je Sji 2007. postao potpredsednik Kine, Peng, koja je tada bila daleko popularnija od svog supruga, savetovano je da se manje eksponira u javnosti.

Prva dama Kine je poznata i kao aktivista za prava životinja, a posebno se zalaže za decu obolelu od HIV-a.

Peng je druga Sijeva supruga, a zajedno imaju ćerku koja studira na Harvardu.

Izvor: b92.net