Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Prošle godine Kina izgradila novih 87.000 kilometara auto-puteva!

Prošle godine Kina izgradila novih 87.000 kilometara auto-puteva!


Postojeći transportni kapacitet Kine nedovoljan je s obzirom na rastuću tražnju koja je posledica ubrzane industrijalizacije i urbanizacije U Narodnoj Republici Kini (NRK) je tokom 2012. otvoreno oko 87.000 kilometara (km) novihauto-puteva, čime je zabeležen rekord u odnosu na tempo izgradnje novih saobraćajni

Postojeći transportni kapacitet Kine nedovoljan je s obzirom na rastuću tražnju koja je posledica ubrzane industrijalizacije i urbanizacije

U Narodnoj Republici Kini (NRK) je tokom 2012. otvoreno oko 87.000 kilometara (km) novihauto-puteva, čime je zabeležen rekord u odnosu na tempo izgradnje novih saobraćajnica u 2011, saopštio je u Pekingu visoki zvaničnik Ministarstva saobraćaja Jang Čuantang.

Prema Jangu, oko 11.000 km novih auto-puteva su tzv. “putevi bez ograničenja brzina”, sa malim brojem uključenja ili bez njih.

Pored izgradnje novih puteva, u NR Kini je ove godine, takođe, popravljeno 194.000 km putevau seoskim područjima, dodao je Jang, a prenela kineska državna novinska agencija Sinhua.

- Kineski transportni sektor je tokom proteklih deset godina suočen sa istorijskim promenama – rekao je Jang, izražavajući očekivanje da je ukupna dužina auto-puteva do kraja 2012. dostigla 4,1 milion km.

NR Kina je sa ukupnom površinom od 9,7 miliona kvadratnih km treća po prostranstvu država na svetu, posle Ruske Federacije i Kanade.

Jang je, međutim, ukazao da je postojeći transportni kapacitet NR Kine nedovoljan, s obzirom na rastuću tražnju koja je posledica ubrzane industrijalizacije i urbanizacije u najmnogoljudijoj zemlji na svetu u kojoj živi 1,35 milijardi stanovnika.

- Da bi zadovoljila povećanu tražnju, Kina će nastaviti da radi na izgradnji transportnih mrežai preduzeće napore radi poboljšanja transportne mreže u ruralnim oblastima, kao i u centralnim i zapadnim regionima Kine – rekao je Jang.

Istovremeno, NR Kina će poboljšati bezbednost na putevima, tako što će preduzeti mere za sprečavanje ozbiljnih saobraćajnih nezgoda, rekao je Jang.

Tokom deset meseci 2012, auto-putevima NR Kini se vozilo više od 29 milijardi ljudi, dok je broj putnika porastao za 8,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine , pokazuju podaci kineskog ministarstva saobraćaja.

- Glavni pokazatelji transportnog sektora, uključujući investicije u fiksne aktive, nastavili su da rastu, iako nešto sporijim tempom – rekao je portparol Ministarstva saobraćaja He Ðendžung.

Prevoz robe je, takođe, porastao, pa je teretni saobraćaj za deset meseci 2012. porastao za 14,1 odsto, na 26,3 milijarde tona, ali je stopa rasta bila za 0,9 procentnih poena niža u odnosu na 2011.

Izvor: telegraf.rs