Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Prorektor Sveučilišta u Zagrebu posjetio Tsinghua sveučilištu

Prorektor Sveučilišta u Zagrebu posjetio Tsinghua sveučilištu


21. svibnja prorektor Sveučilišta u Zagrebu Bojan Baletić i hrvatski veleposlanik u Kini Nebojša Koharović posjetili su Tsinghua sveučilište. Direktorica odbora za sveučilišne poslove Chen Xu upoznala ih je s poviješću i razvojem Tsinghua sveučilišta, njegovim studentima, međunarodnom strategijom razvoja

21. svibnja prorektor Sveučilišta u Zagrebu Bojan Baletić i hrvatski veleposlanik u Kini Nebojša Koharović posjetili su Tsinghua sveučilište. Direktorica odbora za sveučilišne poslove Chen Xu upoznala ih je s poviješću i razvojem Tsinghua sveučilišta, njegovim studentima, međunarodnom strategijom razvoja i sl. Nada se kako će se uz podršku hrvatskog veleposlanika Koharovića uspostaviti neprekidna suradnja između Tsinghua sveučilišta i Sveučilišta u Zagrebu kroz razmjenu studenata i osoblja.

Veleposlanik Koharović promiče suradnju u području obrazovanja između Hrvatske i Kine. Isto tako se nada kako će više hrvatskih visokih škola uspostaviti suradnju s Tsinghua sveučilištem, unapređujući razvoj birateralnog obrazovanja i znanstvenog istraživanja.

Prorektor Sveučilišta u Zagrebu Baletić naveo je nove mjere za inovaciju znanstvenog istraživanja, međunarodne suradnje i budući plan za razvoj sveučilišta te istaknuo kako se nada promoviranju praktične suradnje s obje strane, naročito u područjima razmjene studenata i profesora te zajedničkog njegovanja odnosa.

Izvor: croatian.cri.cn