Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Proizvodnja solarne energije uskoro u Nikšiću

Proizvodnja solarne energije uskoro u Nikšiću


Proizvodnja panela na solarnu energiju, prva u regionu, trebalo bi da počne u Nikšiću, ukoliko se o izgradnji takvog postrojenja usaglase detalji Sporazuma o saradnji sa kineskom provincijom Baoming koji su danas potpisali gradonačelnici Veselin Grbović i Ma Jufeng. Grbović je naveo da je pre

Proizvodnja panela na solarnu energiju, prva u regionu, trebalo bi da počne u Nikšiću, ukoliko se o izgradnji takvog postrojenja usaglase detalji Sporazuma o saradnji sa kineskom provincijom Baoming koji su danas potpisali gradonačelnici Veselin Grbović i Ma Jufeng. Grbović je naveo da je predstavnicima Baominga pokazana zainteresovanost Nikšića za gradnju energane na komunalni otpad, kao i da je razgovarano o mogućnostima saradnje sa kineskim proizvođačima takve opreme, prenosi Mina-business. Sporazum o saradnji sa kineskom provincijom Baoming„Imali smo plodne razgovore o mogućnosti saradnje sa Baomingom, koji je poznat kao dobar prizvođač panela na solarnu energiju. Razmatrali smo mogućnosti izgradnje takvog postrojenja u Nikšiću, kako bi naša opština krenula prva sa tim poslom u regionu i pokrila tržište“, dodao je on.

Prema njegovim riječima, predstavnici Kine su pokazali spremnost za gradnju cimentare u Crnoj Gori, a nikšićka uprava pomoći će im da o tom projektu razgovaraju sa predstavnicima opštine Pljevalja. Kako je istakao, u Baomingu se godišnje proizvede milion automobila, što je za „ovdašnje uslove astronomska cifra“ i da treba razmotriti da li na tom polju postoji mogućnost saradnje.

„Predstavnici Baoming imaju želju i interes za saradnju sa Crnom Gorom. Sa njima smo razgovarali i o turističkoj saradnji, a oni su nam najavili dolazak prve delegacije turista iz Kine koja će sagledati mogućnosti crnogorskog turizma“, naveo je Grbović.

Jufeng je saopštio da im je kineska Vlada preporučila saradnju sa Crnom Gorom i Opštinom Nikšić, a među zemljama za saradnju nalazi se i Crna Gora. 

"Pokazana je zainteresovanost svih tih zemalja za zajedničko investiranje na brojnim poljima. Tradicionalno prijateljstvo Kine i nekadašnje Jugoslavije je razlog za dolazak delegacije. Imali smo plodonosne razgovore u Nikšiću. Potpisali smo generalni sporazum, a u narednim susretima slijediće pojedinačni ugovori", najavio je on. 

 

Izvor: cdm.me