Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Proizvodnja kreće narednog meseca

Proizvodnja kreće narednog meseca


Kragujevac- Višečlana delegacija direktora i stručnjaka grupe „Zastava vozila“ i „Zastave kamiona“ ove nedelje boravi na jugu Kine, u kompaniji Huang haia, gde će, očekuje se, precizirati ranije potpisani protokol o saradnji. Tokom ovonedeljne posete predstavnici Zastave i njihovi domaćini, saznaje naš

Kragujevac- Višečlana delegacija direktora i stručnjaka grupe „Zastava vozila“ i „Zastave kamiona“ ove nedelje boravi na jugu Kine, u kompaniji Huang haia, gde će, očekuje se, precizirati ranije potpisani protokol o saradnji. Tokom ovonedeljne posete predstavnici Zastave i njihovi domaćini, saznaje naš list, dogovoriće detalje o transferu kineske tehnologije i skorašnjem početku sklapanja njihovih vozila u pogonima „Zastave kamiona“ u Kragujevcu i „Zastave specijalna vozila“ u Somboru.

Delegacija Huang haia, čiji predstavnici su letos već bili u Kragujevcu, Somboru i Beogradu, u Srbiji će ponovo boraviti od 10. do 17. oktobra, kada će, prema oficijelnim najavama, biti definisani svi detalji dogovorene poslovne saradnje sa Zastavinim fabrikama. U Zastavi smatraju da bi, ukoliko se sve bude odvijalo prema predviđenoj dinamici, sklapanje kineskih vozila trebalo, kao što je naš list već najavio, da počne tokom jeseni, preciznije do kraja narednog meseca.

Podsetimo da je protokolom o saradnji između dve firme dogovoreno da se u kragujevačkoj fabrici sklapaju i proizvode kamioni nosivosti od sedam do osam tona, kombiji i minibusevi, a u somborskim halama pik-apovi i još jedno terensko vozilo. Sklapanje tih vozila je, kako se očekuje, uvod u strateško partnerstvo kineske i Zastavinih fabrika za proizvodnju kamiona i specijalnih vozila. Sa Kinezima su, naime, već započeti pregovori i o privatizaciji „Zastave kamiona“ i „Specijalnih vozila“, koji bi trebalo da budu okončani do proleća naredne godine. Do tada će kineska strana moći da se uveri u tehničko-tehnološke, kadrovske i druge potencijale Zastavinih fabrika u proizvodnji vozila. Na sličan način je, napomenimo, i Fijat , pre no što je došao u Kragujevac, testirao nekadašnju Zastavinu fabriku automobila, kojoj je pre preuzimanja poverio licencu proizvodnju modela „punto“.

Izvor: Danas.rs