Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Proizvodi iz Zrenjanina u Kini


Dve domaće mlekare, Mlekara Ub i „Mlekoprodukt” iz Zrenjanina, stavljene su na listu Kine da mogu da izvoze svoje proizvode na tamošnje tržište.
Mlekoprodukt Zrenjanin u Kini

Dve domaće mlekare, Mlekara Ub i „Mlekoprodukt” iz Zrenjanina, stavljene su na listu Kine da mogu da izvoze svoje proizvode na tamošnje tržište.
Ovu izjavu je Tanjugu dalo Ministarstvo poljoprivrede.

– Očekujemo da se i drugim mlekarama koje su podnele zahtev kineskoj strani takođe odobri izvoz na to tržište.
Ovakva odluka je rezultat intenzivne saradnje i odličnih odnosa kako država Srbije i Kine, tako i nadležnih službi koje su u redovnoj koordinaciji i komunikaciji – kažu u resornom ministarstvu.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je ranije da je to prvi put u istoriji da mleko i mlečni proizvodi mogu da se izvoze na prostor Kine, koje je najveće potrošačko tržište u svetu.

Kompanija „Mlekoprodukt” d.o.o. osnovana je 1947. godine i bavi se preradom mleka i proizvodnjom mlečnih proizvoda i jedna je od vodećih kompanija u ovoj oblasti.
Sredinom 2003.godine, shvatajući potrebu evropskih i svetskih integracija, stupilo se u pregovore sa jednim od najvećih svetskih proizvođača sireva, francuskom kompanijom „Bongrain“ sa sedištem u Parizu.
Od 28. februara 2004. godine, DOO „Mlekoprodukt“ Zrenjanin posluje u sastavu francuske kompanije, odnosno njenog istočnoevropskog dela. U aprilu 2015.
„Bongrain“ menja ime u „Groupe Savencia Saveurs & Spécialités“ i danas, kompanija deli svoju aktivnost na dve grane: „Saverncia Fromage & Dairy“ (sir i mlečni proizvodi) i „Savencia Gourmet“ (čokolada, suhomesnati proizvodi i plodovi mora).

Izvor: listzrenjanin