Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Procvat kulturnih veza Hrvatske i Kine

Procvat kulturnih veza Hrvatske i Kine


Od 16. Nacionalnog kongresa KPK, CK KPK je donio važne odluke o produbljivanju reforme kulturnog sustava. Kulturna izgradnja je dosegla novu fazu te je razvijen socijalistički put promicanja kulturnog napretka s kineskim karakteristikama. Potrebno se držati socijalističkog puta promicanja kulturnog napretka s ki

Od 16. Nacionalnog kongresa KPK, CK KPK je donio važne odluke o produbljivanju reforme kulturnog sustava. Kulturna izgradnja je dosegla novu fazu te je razvijen socijalistički put promicanja kulturnog napretka s kineskim karakteristikama.

Potrebno se držati socijalističkog puta promicanja kulturnog napretka s kineskim karakteristikama, sa znanstvenim razvojem kao temom, promicanjem temeljnih socijalističkih vrijednosti kao temeljnim zadatkom, sa ciljem zadovoljavanja duhovnih i kulturnih potreba naroda, a uzimajući reforme i inovacije kao pogon, kako bi se izgradila snažna socijalistička kultura u Kini.

Suradnja i razmjena između Kine i Hrvatske u području kulture su ovih godina sve tijesnije.

Kineska kultura i kineski jezik su zahvaljujući razvoju kineskog gopsodarstva i društva sve popularniji u inozemstvu. Mnogo ljudi iz raznih zemalja svijeta trenutačno uči kineski jezik. Ovaj trend također je prisutan i u Hrvatskoj. Sve više hrvatskih studenata želi naučiti kineski.

Prema podacima Središnjeg vijeća Konfucijevih instituta u svijetu u 101 zemlji djeluje više od 350 Konfucijevih instituta i 500 Konfucijevih učionica. Konfucijevi instituti uvelike pomažu promidžbi kineskog jezika u svijetu i u dovođenju stranih jezika u Kinu.

Izvor: croatian.cri.cn