Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Privredna komora Srbije želi da poveže srpska i kineska preduzeća

Privredna komora Srbije želi da poveže srpska i kineska preduzeća


Potpredsednik PKS Mihailo Vesović i potpredsednik Asocijacije za tehničku i ekonomsku saradnju Kine i Evrope, Vu Hanju, potpisali su prošle nedelje memorandum o saradnji dve asocijacije privrednika. Kina je strateški partner Srbije, a na ekonomskom planu imamo velika očekivanja u investicionom pogledu, rekao je

Potpredsednik PKS Mihailo Vesović i potpredsednik Asocijacije za tehničku i ekonomsku saradnju Kine i Evrope, Vu Hanju, potpisali su prošle nedelje memorandum o saradnji dve asocijacije privrednika.

Kina je strateški partner Srbije, a na ekonomskom planu imamo velika očekivanja u investicionom pogledu, rekao je Vesović tom prilikom.

Asocijacija za tehničku i ekonomsku saradnju Kine i Evrope ima podršku kineskog Ministarstva trgovine, ali je nevladina organizacija koja se od 2000. godine bavi organizovanjem delegacija i sajmova i povezivanjem kompanija. Pored veoma velikih kompanija, u Kini postoji i 17 miliona srednjih i manjih kompanija, a neke od njih žele da se povežu sa kompanijama u Evropi, rekao je šef kineske delegacije Vu Hanju na sastanku u PKS.

Mihailo Vesović je podsetio da su u Srbiji već prsutne kompanije iz Kine koje rade u oblasti visokih tehnologija i putne infrastrukture i naveo da su najaktuelnije oblasti za investiranje u Srbiju obnovljivi izvori energije i poljoprivreda i proizvodnja hrane.

U sastavu kineske delegacije bili su predstavnici kompanije koja se bavi upravo proizvodnjom čiste energije, a šef delegacije Vu Hanju ukazao je da je ekologija najveći izazov na kineskom putu brzog ekonomskog razvoja u proteklih 30 godina.

Izvor: serbian.cri.cn