Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Prijem u Sarajevu povodom Dana državnosti Kine

Prijem u Sarajevu povodom Dana državnosti Kine


Kineska ambasada u BIH u Sarajevu je priredila prijem, podovom 63. godišnjice osnivanja NR Kine. Tom prilikom, kineski ambasador, Vang Fuguo, predstavio je uspehe Kine u oblasti izgradnje države u protekle 63 godine i velike promene kineske privrede i društva, posle reformi i otvaranja prema svetu, uz analizu pro

Kineska ambasada u BIH u Sarajevu je priredila prijem, podovom 63. godišnjice osnivanja NR Kine.

Tom prilikom, kineski ambasador, Vang Fuguo, predstavio je uspehe Kine u oblasti izgradnje države u protekle 63 godine i velike promene kineske privrede i društva, posle reformi i otvaranja prema svetu, uz analizu problema i izazova s kojima se Kina suočava.

Pored toga, Vang Fuguo je podvukao da postoji tradicionalno prijateljstvo između Kine i BIH. U proteklih 17 godina, posle uspostavljanja diplomatskih odnosa, dve strane se uzajamno poštuju, poveravaju, razumeju i podržavaju.

Dvanaest strateških tačaka za saradnju Kine s državama centralne i istočne Evrope kineskog premijera Ven Điabaoa, stvorilo je platformu za povećavanje saradnje u svim oblastima između Kine i BIH. Ambasador Vang izrazio je uverenje da će se, uz zajedničke napore, dalje učvršćivati prijateljstvo dve države i ubrzano razvijati saradnja u svim oblastima.

Izvor: serbian.cri.cn