Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Prijem u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH


Povodom organizacije Treće konferencije lokalnih lidera Kine i 16 zemalja Srednje i Istočne Evrope (CEEC), koja će se održati 17. i 18. juna u kineskoj provinciji Hebei, jučer je u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH upriličen radni sastanak sa delegacijom Vlade i privrednika Tuzlanskog kantona koji će se pr

Povodom organizacije Treće konferencije lokalnih lidera Kine i 16 zemalja Srednje i Istočne Evrope (CEEC), koja će se održati 17. i 18. juna u kineskoj provinciji Hebei, jučer je u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH upriličen radni sastanak sa delegacijom Vlade i privrednika Tuzlanskog kantona koji će se predstaviti na ovoj konferenciji.

u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH upriličen radni sastanak sa delegacijom Vlade i privrednika Tuzlanskog kantonaBila je ovo prilika da se ukratko predstave potencijali Tuzlanskog kantona, privredni subjekti i sve ono što će sa našeg područja biti prezentovano u okviru Konferencije.  U ime Vlade Tuzlanskog kantona jučerašnjem prijemu su prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić. 

- Ovo je svakako prilika da naši uspješni privrednici ostvare saradnju sa kineskim privrednicima, da eventualno ponude svoje usluge na tržištu Kine. Mi imamo već kompanije koje posluju sa Kinom i to je pokazatelj da je naša privreda konkurentna, istakao je premijer Gutić. 

Tema Treće konferencije lokalnih lidera bit će saradnja Kine i zemalja CEEC-a "Nove mogućnosti, nove oblasti, novi prostor, u oblastima ekonomije, industrije, tehnologije, obrazovanja, kulture", a prisustvovat će joj više od 50 lokalnih lidera 16 evropskih zemalja i 15 lidera kineskih provincija.

Izvor: bhstring.net