Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245


PRIJEDOR, Na zajedničkom nastupu firmi iz BiH na sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO 2016“ koji je proteklih dana održan u Kini zapažen nastup ostvarila je „Prijedorčanka“ iz Prijedora koja u narednom periodu planira da izveze testne količine svojih proizvoda u Kinu.

PRIJEDOR, Na zajedničkom nastupu firmi iz BiH na sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO 2016“ koji je proteklih dana održan u Kini zapažen nastup ostvarila je „Prijedorčanka“ iz Prijedora koja u narednom periodu planira da izveze testne količine svojih proizvoda u Kinu.

PRIJEDORČANKA: GAZDINA RAKIJA NA TRŽIŠTU KINENa sajmu koji se održavao od 09. do 12. juna u gradu Ningbo u Kini, „Prijedorčanka“ se predstavila sa svojim brendom GAZDINA rakija.

Izvršni direktor „Prijedorčanke“ Ljiljana Vukelić kaže da je veoma zadovoljna pozicijom koju je bh. štand imao na sajmu, organizacijom, posjetom, kao i podrškom koju su privrednicima pružili predstavnici vlasti BiH i Spoljnotrgovinske komore BiH.

„S obzirom da je ovo prvo predstavljanje na ovakvom sajmu, nismo previše ni očekivali, tako da možemo smatrati ovu posjetu kao jedno istraživanje tržišta. Na ovom sajmu smo imali prilike da upoznamo interesantne privrednike od kojih sa nekima zaista postoji mogućnost razvijanja buduće saradnje. Ali je to u ovom trenutku teško predvidjeti“, istakla je Vukelićeva.

Ipak, ističe da je Kina interesantna za „Prijedorčanku“, te da će pokušati svoje proizvode plasirati i na to veliko tržište.

„Kako je Kina jako velika zemlja, tako se i sklonosti ka određenim proizvodima razlikuju od grada do grada. U ovom trenutku naš plan je da izvezemo testne količine naših proizvoda i da zajedničkim radom dođemo do što boljih spoznaja o potrošaču i njihovim ukusima. Da li ćemo se morati prilagođavati tržištu u ovom trenutku je teško reći. Svakako planiramo da se pojavimo ponovo na istom i sličnim sajmovima sljedeće godine, te se nadamo da će ovakve projekte Spoljnotrgovinska komora i dalje podržavati“, naglasila je Vukelićeva.

Osim „Prijedorčanke“, od firmi iz Republike Srpske na sajmu u Kini nastupila je i Fabrika vode „Kruna“.

Sajmu su prisustvovali   ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić.

Na  Međunarodnom sajmu kineske robe široke potrošnje svoje proizvode predstavilo je  16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

U paviljonu Srbije predstavljeni su voćni sokovi, hrana za bebe, suve šljive, hrana za kućne ljubimce, rakija, nakit, koktel pića…

Tokom održavanja sajma realizovan je niz događaja i konferencija sa ciljem da se proizvodi 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope što bolje predstave potencijalnim partnerima u Kini radi ostvarivanja veće uravnoteženosti u spoljnotrgovinskoj razmjeni.

Pod okriljem manifestacije organizovan je sastanak predstavnika privrednih komora Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Grad Ningbo nalazi se u jugoistočnom dijelu Kine, u provinciji Džeđiang, u neposrednoj blizini Šangaja.

Džeđiang je jedna od provincija sa najdinamičnijim razvojem u NR Kini, a Ningbo ima oko 10 miliona stanovnika. Sa nekoliko okolnih provincija predstavlja tržište od više stotina miliona potrošača.

Sajam su organizovali Ministarstvo trgovine NR Kine i gradska vlada Ningboa.

Izvor: capital.ba