Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Prihvatna pisma dobitnicima stipendije Vlade NR Kine

Prihvatna pisma dobitnicima stipendije Vlade NR Kine


Ambasador Liu Đin uručio prihvatna pisma dobitnicima stipendije Vlade NR Kine
Dobitnici stipendije Vlade NR Kine u Crnoj Gori

Dana 27. jula, Ambasador Liu Đin uručio je prihvatna pisma dobitnicima stipendije Vlade NR Kine 2021./2022. godine.

Ambasador Liu čestitao je dobitnicima stipendije i saopštio da kineska strana podstiče i podržava saradnju u prosvjeti i razmjenu mladih između Kine i Crne Gore, te pozdravlja više crnogorskih studenata da studiraju u Kini kako bi produbili međusobno razumijevanje i ojačali tradicionalno prijateljstvo dva naroda. Zbog pandemije COVID-a 19, studenti ne mogu da odu u Kinu u kratkom vremenskom periodu, ali mogu u potpunosti da iskoriste online-predavanje da bi se unaprijed pripremili za studiranje i život u Kini, kako bi bili naslijednici i doprinosci prijateljstva između dvije države.

Dobitnici stipendije izrazili su da veoma cijene priliku da studiraju u Kini. Iako, zbog pandemije, trenutno nije moguć odlazak studenata u Kini, raduju se što će više saznati o Kini kroz online nastavu, i očekuju da započnu život u Kini kada epidemiološka situacija bude to dozvoljavala.

Ambasador Liu je studentima poklonio paket “tradicionalne kineske kulture”, uključujući prigodnu kovertu povodom 15. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije države, knjige o Kini, tradicionalne kulturne poklone itd, te poželio njima sve najbolje u budućem iskustvu u Kini.

15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kine i Crne Gore, više od stotine crnogorskih studenata finansirano je stipendijama Vlade NR Kine, na vrhunskim kineskim univerzitetima u Pekingu, Šangaju, Hangdžouu, Čengduu i drugim gradovima, pokrivajući smjerove koji uključuju ekonomiju, nauku i tehnologiju, pravo, biologiju, medicinu, humanističke nauke itd.
Izvor: http://me.chineseembassy.org/