Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Prihvaćena informacija o saradnji sa Kinom u oblasti zdravstva


Vlada Republike Srpske prihvatila je danas informaciju o mogućoj saradnji sa Kinom u programima usmjerenim na unapređenje i razvoj zdravstvenog/bolničkog sistema u Srpskoj. Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila i Prijedlog sporazuma o saradnji između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i kineske kompa

Vlada Republike Srpske prihvatila je danas informaciju o mogućoj saradnji sa Kinom u programima usmjerenim na unapređenje i razvoj zdravstvenog/bolničkog sistema u Srpskoj.
Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila i Prijedlog sporazuma o saradnji između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i kineske kompanije "Čajna sinefarm", saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Prijedlog sporazuma o saradnji između Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i kineske kompanije "Čajna sinefarm"Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, u okviru zvanične posjete Kini, potpisaće sporazum o saradnji sa kineskom kompanijom "Čajna sinefarm" iz oblasti Čaojang, u nalaženju povoljnih finansijskih aranžmana u Kini za pripremu i realizaciju projekata u zdravstvenom sistemu Republike Srpske.

Vlada je zadužila Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvo finansija Srpske da sprovedu potrebne procedure za realizaciju aranžmana sa Kinom.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i zdravstvene ustanove zadužene su da izrade studije izvodljivosti i pripreme projektnu dokumentacije za realizaciju projekata u zdravstvenom sistemu Srpske u iznosu do 300 miliona dolara.

Ovo bi prevashodno bilo usmjereno na realizaciju projekata izgradnje i opremanja nove bolnice Doboj, rekonstrukciju i opremanje dijela Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske /porodilište i ginekologija, pedijatrija, infektivne bolesti/, rekonstrukciju i opremanje bolnica Zvornik, Trebinje, Mlječanica, Foča, Prijedor, Sokolac i Modriča.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zaduženo je da redovno izvještava Vladu Srpske o provedenim aktivnostima.

Izvor: srna.rs