Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Preminula najviša žena na svetu

Jao Defen iz Kine koja je, zahvaljujući visini od 2,33 metra, našla mesto u Ginisovoj knjizi rekorda kao najviša žena na svetu, preminula je prošlog meseca. Kineskinja koja je proglašena za najvišu ženu na svetu umrla je prošlog meseca, saopštio je tek danas zvaničnik iz njenog rodnog grada. Jao Defen
Preminula najviša žena na svetu
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Jao Defen iz Kine koja je, zahvaljujući visini od 2,33 metra, našla mesto u Ginisovoj knjizi rekorda kao najviša žena na svetu, preminula je prošlog meseca.

Kineskinja koja je proglašena za najvišu ženu na svetu umrla je prošlog meseca, saopštio je tek danas zvaničnik iz njenog rodnog grada.

Jao Defen iz istočne kineske provincije Anhui proglašena je 2010. za najvišu ženu na svetu i ušla u Ginisovu knjigu rekorda jer je izmereno da je visoka 2,33 metra.

Zvaničnik mesta Šuča u kojem je živela, rekao je ageciji AFP da je Jao umrla sredinom prošlog meseca. Međutim, nije bio siguran u uzrok smrti najviše žene.

Jao je u knjigu rekorda upisana kao jedna od tri najviše žene koje su ikada živele. Umrla je u četrdesetoj godini. Njen gigantizam pripisuje se tumoru na hipofizi.

List Anhui objavio je da je Jao umrla 13. novembra nakon što je, kako se u tekstu tvrdi, dostigla visinu od 2,36 metara.

List dodaje da je Jao bila visoka dva metra kada je imala 15 godina.

U Ginisovoj knjizi rekorda njeno ime još stoji, a očekuje se da će uskoro biti proglašena nova najviša žena na planeti.

Izvor: rts.rs