Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Premijerka sa ambasadorom Kine o privrednoj saradnji Srpske i Kine


Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je u svom kabinetu sa ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Dongom Čunfengom. Kako je saopšteno, na sastanku je razgovarano o mogućnostima za unapređenje privredne saradnje između Republike Srpske i Narodne Republike Kine, sa naglaskom na sve v

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je u svom kabinetu sa ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Dongom Čunfengom. Kako je saopšteno, na sastanku je razgovarano o mogućnostima za unapređenje privredne saradnje između Republike Srpske i Narodne Republike Kine, sa naglaskom na sve veću zainteresovanost kineskih kompanija za ulaganje u Republiku Srpsku.

Premijerka je istakla da je prvim velikim projektom na kojem su radile kompanije iz Kine, Termoelektrana "Stanari", Republika Srpska otvorila vrata kineskim partnerima i iskazala interes za nastavak uspješno započete saradnje u energetskom sektoru, izgradnji putne i željezničke infrastrukture, kao i informacionim tehnologijama.

Predsjednica Vlade je upoznala ambasadora Kine sa mjerama koje sprovodi Vlada Republike Srpske u cilju rasterećenja privrede kroz fiskalne i druge mjere i stvaranje povoljnijih uslova za poslovanje i strana ulaganja, navedeno je u saopštenju.

Izvor: rtrs.tv