Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Premijer Kine poslao pismo Srbiji, ima jedan nalog


Beograd -- Premijer Kine Li Kećijang poslao je pismo Srbiji u kome se navodi da će dati nalog da se ubrzaju procedure u vezi sa infrastrukturnim projektima sa Srbijom. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa kineskim ambasadorom u Beogradu Li Mančangom, koji mu je uručio pismo premijera Kine Li Ke

Beograd -- Premijer Kine Li Kećijang poslao je pismo Srbiji u kome se navodi da će dati nalog da se ubrzaju procedure u vezi sa infrastrukturnim projektima sa Srbijom. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa kineskim ambasadorom u Beogradu Li Mančangom, koji mu je uručio pismo premijera Kine Li Kećanga u kome se navodi da će prilikom predstojećeg Samita Kina-CIEZ u Rigi biti potpisan komercijalni ugovor za izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta.

Premijer Kine Li KećijangU pismu se navodi i da je kineski premijer duboko dirnut entuzijazmom i odlučnošću premijera Srbije za produbljivanje odnosa Srbije i Kine, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima. 

Kineski premijer Li Kećang piše da će nadležnim organima kineske strane dati nalog da ubrzaju sve procedure u vezi sa aktuelnim infrastrukturnim projektima, kao i da će prilikom predstojećeg Samita Kina-CIEZ u Rigi biti potpisan komercijalni ugovor za izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta. 

Osim toga, u pismu kineskog premijera se navodi da će Vlada Narodne Republike Kine i dalje ohrabrivati kineska preduzeća da investiraju i posluju u našoj zemlji, posebno u potencijalne projekte o kojima je bilo reči tokom posete kineskog predsednika Srbiji Si đipinga, kao što su izgradnja ostalih deonica auto-puta na Koridoru 11, aerodrom Beograd, RTB Bor i HIP Petrohemija. 

Premijer Li Kećang na kraju pisma izražava zadovoljstvo zbog skorog susreta sa premijerom Srbije tokom Samita u Rigi, navodi se u saopštenju.

Izvor: b92.net