Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Prelijepa turistička destinacija - Hrvatska, na ogromnom turističkom tržištu Kine

Prelijepa turistička destinacija - Hrvatska, na ogromnom turističkom tržištu Kine


Nedavno je u Pekingu održan deveti Kineski sajam inozemnog turizma. Na tom sajmu, hrvatska turistička agencija "Uniline Croatia" je osvojila brozanu nagradu. "Dobrodošlica kineskim turistima". Ovih godina, uz sve dublje razumijevanje i sve češće komunikacije dvaju naroda, sve više Kineza otkriva i zaljubljuj

Nedavno je u Pekingu održan deveti Kineski sajam inozemnog turizma. Na tom sajmu, hrvatska turistička agencija "Uniline Croatia" je osvojila brozanu nagradu.

"Dobrodošlica kineskim turistima".

Ovih godina, uz sve dublje razumijevanje i sve češće komunikacije dvaju naroda, sve više Kineza otkriva i zaljubljuje se u Hrvatsku.

Znamo da je Europa popularna turistička destinacija kineskih turista, tradicionalni izbori su naprimjer, Italija, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Španjorska, Turska, Finska, Nizozemska itd. A na sajmu su nam u više kineskih turističkih agencija, zanimljivo, rekli da sada sve više ljudi zanima prije nepoznate sednjoistočne zemlje, poput Slovenije, Makedonije, Hrvatske itd.

Predstavnici nekoliko kineskih turističkih agencija su nam rekli da sve više poslovnih grupa izabire Hrvatsku kao destinaciju, zainteresirani su za Hrvatsku, koja će 1. srpnju ove godine službeno postati zemlja članica Europske Unije.

Prema najnovijim podacima Hrvatskog statitičkog ureda, u 2012. godini je 43 249 kineskih turista, turistički posjetilo Hrvatsku što je porast za 92.6%. Realizirano je ukupno 64 092 noćenja što je rast od 85.4%.

Prema stastikama dobivenih sa sajma, Kina će u nekoliko idućih godina postati najveće tržište inozemnog turizma. Na podlozi ovog podatka, nameće se pitanje zašto samo oko četirideset tisuća kineskih turista godišnje posjeti Hrvatsku?

Istina je da za sada još malo kineskih turisti posjećuje Hrvatsku, koji su turisti najbrojniji u Hrvatskoj, što kineski turisti najviše vole u Hrvatskoj, te koji su prepreke koje ometaju masovniji dolazak kineskih turista. O ovome danas razgovaramo s hrvatskim turističkim djelatnicima u današnoj emisiji.

Deveti Kineski sajam inozemnog turizma, odnosno COTTM 2013., je održan prošlog tjedna u Pekingu. Ovog puta na Sajmu je sudjelovalo preko 250 agencija iz 60 zemalja. COTTM je jedini B2B sajam koji je usmjeren na strane turističke destinacije. Cilj Sajma jeste pružanje platforme za izravne kontakte između turističkih agencija i potrošača.

Ove godine, hrvatska turistička agencija "Uniline Croatia" je sudjelovala u sajmu, te je osvojila brozanu nagradu "Dobrodošlica kineskim turistima".

Kinezi sve više otkrivaju i žele putovati u Hrvatsku. Na sajmu smo vidjeli nekoliko predstavnika kineskih turističkih agencija koji su na hrvatskom štandu tražili više informacija o hrvatskom turizmu.

Izvor: croatian.cri.cn