Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Predstavnici Ambasade NR Kine posjetili vrtić „Zvončić“ u Maslinama


PODGORICA – Vrtić „Zvončić“ u Maslinama, Javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“, u četvrtak su posjetili predstavnici Ambasade Narodne Republike Kine, Ze Dong supruga Ksijan Džanga, savjetnika ambasadora Narodne Republike Kine i Ča, supruga prvog sekretara Narodne Republike Kine, zatim Anka Žugić

PODGORICA – Vrtić „Zvončić“ u Maslinama, Javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“, u četvrtak su posjetili predstavnici Ambasade Narodne Republike Kine, Ze Dong supruga Ksijan Džanga, savjetnika ambasadora Narodne Republike Kine i Ča, supruga prvog sekretara Narodne Republike Kine, zatim Anka Žugić predstavnica Udruženja žena Crne Gore i Jelena Koprivica, predstavnica Savjeta roditelja JPU „Đina Vrbica“.

Priređen je bogat program, koji je počeo plesnom tačkom „Kako rastu djeca“. U nastavku su učenice Srednje stručne škole „Sergije Stanić“ i bivši polaznici ovog vrtića Marina i Andrea Peruničić predstavile Kinu kao turističku destinaciju. Gosti su uživali u izvođenju recitacija, pjesama i igara.

Koordinatorka vrtića „Zvončić“ Ivana Gudović kazala je da su svečanost priredili povodom obilježavanja dugogodišnje tradicije i prijateljstva kineskog i crnogorskog naroda.

- Nadamo se da će se saradnja nastaviti, da ćemo i u buduće razmjenjivati naša iskustva – dodala je Ivana Gudović.

Odlična saradnja

Predstavnica Savjeta roditelja JPU „Đina Vrbica“ Jelena Koprivica kazala je za Pobjedu da su i u prethodnom periodu imali lijepu saradnju sa predstavnicima Ambasade NR Kine.

- Predstavnica Amabasade NR Kine posjetila je ranije i vrtić „Bubamara“, a djeca su mogla čuti od nje nekoliko bajki, otpjevala im je nekoliko pjesama na kineskom, i to je na djecu ostavilo snažan utisak. Mogu reći da je ovo na neki način zahvalnost njima i sve je pripremljeno u njihovu čast – kazala je Jelena Koprivica.

Predstavnica Udruženja žena Crne Gore Anka Žugić rekla je da je dobro je što su se djeca upoznala sa dijelom kineske kulture, iz razloga „što se ljudi zbližavaju na taj način“.

Predstavljeni su i smbolični predmeti obije tradicije: kao što su kineski zid, zmaj, makete starih crnogorskih kuća. Po završetku programa djeca su u dvorištu vrtića puštala balone i zmajeve.

Izvor: pobjeda.me