Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Predsjednik Vrhovnog suda Kine Zhou Qiang ugostio hrvatskog kolegu Branka Hrvatina

Predsjednik Vrhovnog suda Kine Zhou Qiang ugostio hrvatskog kolegu Branka Hrvatina


PEKING, 25. kolovoza -- Predsjednik Vrhovnog suda Kine Zhou Qiang susreo se u utorak sa svojim hrvatskim kolegom Brankom Hrvatinom. Domaćin je delegaciji iz Hrvatske, koju su još činile i Ana Garačić, zamjenica predsjednika Vrhovnog suda RH, te Vesna Fricki, iz ureda predsjednika, srdačno poželio dobrodo&

PEKING, 25. kolovoza -- Predsjednik Vrhovnog suda Kine Zhou Qiang susreo se u utorak sa svojim hrvatskim kolegom Brankom Hrvatinom.

Domaćin je delegaciji iz Hrvatske, koju su još činile i Ana Garačić, zamjenica predsjednika Vrhovnog suda RH, te Vesna Fricki, iz ureda predsjednika, srdačno poželio dobrodošlicu istaknuvši kako je ovo dobra prilika da se još jednom stavi naglasak na prijateljske odnose koje Hrvatska i Kina tradicionalno njeguju te dobru suradnju na razini sveobuhvatnog partnerstva. Predsjednik Vrhovnog suda Kine Zhou Qiang i hrvatski kolega Branko HrvatinZhou je istaknuo kako dvije zemlje imaju nove prilike za razvoj te da vjeruje kako će Hrvatinov posjet otvoriti novu stranicu za suradnju dviju zemalja u sektoru pravosđa.

Predsjednik Vrhovnog suda Kine upoznao je tročlanu delegaciju s načinom rada sudova u Kini te procesom izgradnje pravne države. Naglasio je kako Kina u ovome trenutku ozbiljno provodi svoju osnovnu politiku koja se temelji na vladavini prava, kako bi stanovništvo najmnogoljudnije zemlje svijeta živjelo u što pravednijem i mirnijem ozračju.

Zhou je također izrazio želju da se ojača razmjena vezano uz iskustva s hrvatskih sudova, kao i posjete u oba smjera te suradnja, izobrazba i trening sudaca.

Branko Hrvatin se za početak zahvalio na srdačnoj dobrodošlici te također svojim domaćinima ukratko predstavio aktualnu situaciju u hrvatskom pravosuđu. Naglasio je kako je njegova strana spremna uložiti dodatne napore kako bi se dvije strane uzajamno bolje upoznale, stekle više povjerenja da se u konačnici ojača suradnja u sektoru pravosuđa te u tom pogledu ostvari napredak.

Potrebno je naglasiti kako je susretu prisustvovao i zamjenik predsjednika Vrhovnog suda Kine Nan Ying.

 

Izvor: craotian.cri.cn