Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Predsjednik Vrhovnog suda Kine Zhou Qiang ugostio hrvatskog kolegu Branka Hrvatina

PEKING, 25. kolovoza -- Predsjednik Vrhovnog suda Kine Zhou Qiang susreo se u utorak sa svojim hrvatskim kolegom Brankom Hrvatinom. Domaćin je delegaciji iz Hrvatske, koju su još činile i Ana Garačić, zamjenica predsjednika Vrhovnog suda RH, te Vesna Fricki, iz ureda predsjednika, srdačno poželio dobrodo&
Predsjednik Vrhovnog suda Kine Zhou Qiang ugostio hrvatskog kolegu Branka Hrvatina
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive
Predsjednik Vrhovnog suda Kine Zhou Qiang i hrvatski kolega Branko HrvatinZhou je istaknuo kako dvije zemlje imaju nove prilike za razvoj te da vjeruje kako će Hrvatinov posjet otvoriti novu stranicu za suradnju dviju zemalja u sektoru pravosđa.

Predsjednik Vrhovnog suda Kine upoznao je tročlanu delegaciju s načinom rada sudova u Kini te procesom izgradnje pravne države. Naglasio je kako Kina u ovome trenutku ozbiljno provodi svoju osnovnu politiku koja se temelji na vladavini prava, kako bi stanovništvo najmnogoljudnije zemlje svijeta živjelo u što pravednijem i mirnijem ozračju.

Zhou je također izrazio želju da se ojača razmjena vezano uz iskustva s hrvatskih sudova, kao i posjete u oba smjera te suradnja, izobrazba i trening sudaca.

Branko Hrvatin se za početak zahvalio na srdačnoj dobrodošlici te također svojim domaćinima ukratko predstavio aktualnu situaciju u hrvatskom pravosuđu. Naglasio je kako je njegova strana spremna uložiti dodatne napore kako bi se dvije strane uzajamno bolje upoznale, stekle više povjerenja da se u konačnici ojača suradnja u sektoru pravosuđa te u tom pogledu ostvari napredak.

Potrebno je naglasiti kako je susretu prisustvovao i zamjenik predsjednika Vrhovnog suda Kine Nan Ying.

 

Izvor: craotian.cri.cn