Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Predsjednik Opštine Kotor susreo se sa ambasdorom NR Kine

Predsjednik Opštine Kotor susreo se sa ambasdorom NR Kine


Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević susreo se u Kotoru sa Njegovom Ekselencijom ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cuej Dži Vejem. Ovom prilikom ambasador Cuej Dži Vej je izrazio spremnost da pruži podršku Kotoru na svim poljima, posebno u uspostavljanju prijateljske razmj

Predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević susreo se u Kotoru sa Njegovom Ekselencijom ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cuej Dži Vejem. Ovom prilikom ambasador Cuej Dži Vej je izrazio spremnost da pruži podršku Kotoru na svim poljima, posebno u uspostavljanju prijateljske razmjene sa kineskim gradovima, u prvom redu na polju kulture, te adekvatne valorizacije i zaštite svjetske baštine, kao i na polju turizma i obrazovanja.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima uspostavljanja ekonomske saradnje posebno u domenu investicija na području opštine Kotor. Predsjednik Stjepčević zahvalio se na dosadašnjoj podršci vlade NR Kine, koja je realizacijom Sporazuma sa Vladom Crne Gore kroz projekat solarne rasvjete Opštini Kotor obezbijedila opremanje javne rasvjete opremom baziranom na solarnoj tehnologiji u gradskim i prigradskim područjima kroz obezbjeđenje projektovanja, građevinske operative i materijala i slanjem potrebnog tehničkog osoblja. Predsjednik Opštine Kotor takođe se zahvalio na naporima koje je učinila ambasada NR Kine u Crnoj Gori na ostvarivanju saradnje između Kotora i kineskog grada Ksi-ana koji su rezultirali potpisivanjem Povelje o bratimljenju 2013. godine nakon čega je započeta aktivna razmjena između dva grada. Ovom prilikom predsjednik Stjepčević istakao je želju za jačanjem saradnje sa ovim kineskim gradom na različitim poljima u cilju razvijanja međusobnog povjerenja i prijateljstva građana. On je takođe najavio učešće dječjeg ansambla iz Ksi-ana na ovogodišnjem Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, koji će na taj način prenijeti dio svoje tradicije i kulture posjetiocima festivala.

Izvor: kotor.me