Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Predsjednik Makedonije Ivanov se susreo s kineskim veleposlanikom u Makedoniji Cui Zhiweiem

Predsjednik Makedonije Ivanov se susreo s kineskim veleposlanikom u Makedoniji Cui Zhiweiem


16. prosinca 2012. su se predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov i njegova supruga susreli s kineskim veleposlanikom u Makedoniji Cui Zhiweijem i njegovom suprugom u predsjedničkom domu. Veleposlanik Cui je prvo uputio novogodišnu čestitku predsjedniku i njegovoj supruzi, ukratko je predstavio situaciju bilateralne

16. prosinca 2012. su se predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov i njegova supruga susreli s kineskim veleposlanikom u Makedoniji Cui Zhiweijem i njegovom suprugom u predsjedničkom domu.

Veleposlanik Cui je prvo uputio novogodišnu čestitku predsjedniku i njegovoj supruzi, ukratko je predstavio situaciju bilateralne suradnje obje strane u različitim područjima, zahvalivši naporima predsjednika za razvoju bilateralnih odnosa dviju zemalja, posebice u razmijenama o humanitarnom području, te je pohvalio njegove napore o harmoniji i slozi svih naroda i pažnji narodnog života u Makedoniji. Veleposlanik je predstavio i informacije o 18-tom Nacionalnom kongresu KPK.

Predsjednik Ivanov je čestitao na prisezi Xi Jinpinga na dužnost Glavnog tajnika Cetralnog komiteta KPK, uputio želju da se što prije upozna s novom generacijom čelnika Kine. Ivanov je visoko ocjenio uspjeh kojeg je postiglo kinesko gospodarstvo kao i odlične i učinkovite poslove koje je postegao veleposlanik Cui u produbljenju suradnje u raznim područjima, on je poželio da se veleposlanik Cui nastavi truditi oko poboljšanja odnosa dviju zemalja.

Supruga predsjednika Ivanova se prisjetila kad je sudjelovala 2011. godine na otvorenju Međunarodnog foruma o odnosima žena i kontinuiranog razvoja u Pekingu, tada se susrela i s potpredsjednikom Xi Jinpingom, Xi je tada rekao da Kina stavlja pozornost u garanciji interesa žena i djeca, kao i razvoja gospodarstva, što se njoj jako dojmilo.

Obje strane su razgovarale o produbljenju suradnje u trgovini, kulturi i obrazovanju, o što skorijem otvaranju Konfucijevog instituta u Makedoniji, i o razmjeni studenata dviju zemalja.

Izvor: croatian.cri.cn