Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak razgovarao s ambasadorom NR Kine u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak razgovarao s ambasadorom NR Kine u BiH


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak izrazio je, tokom susreta s ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Dongom Chunfengom, očekivanje da će naša država na najbolji mogući način iskoristiti kinesku inicijativu za snažniju privrednu saradnju i investira

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bariša Čolak izrazio je, tokom susreta s ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Dongom Chunfengom, očekivanje da će naša država na najbolji mogući način iskoristiti kinesku inicijativu za snažniju privrednu saradnju i investiranje u 16 zemalja srednje i istočne Evrope, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Izražavajući potpuno razumijevanje prijateljske Kine za opredjeljenje BiH za ulazak u Evropsku uniju, ambasador Chunfeng izrazio je nadu da će naša zemlja uspješno prevazići sve probleme i krenuti putem bržeg ekonomskog razvoja. Prema riječima ambasadora Kine, njegova zemlja je spremna da pomogne BiH povećanjem obima investicija i realizacijom ekonomskih projekata od obostranog interesa.

Naglašavajući da je stabilizacija političkih prilika i institucija u BiH važan preduvjet za kretanje putem ekonomskih reformi i evropskih integracija, predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak izrazio je očekivanje da će novo Vijeće ministara BiH biti izabrano u što skorije vrijeme. Istovremeno, predsjedavajući Čolak naglasio je da ga posebno raduje što je Kina, kao najmnogoljudnija zemlja svijeta i svjetska ekonomska velesila, zainteresirana za investiranje i realizaciju velikih privrednih projekata u Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su izrazili punu saglasnost i oko toga da je, u godini u kojoj se obilježavaju dvije decenije uspostavljanja diplomatskih odnosa između BiH i NR Kine, potrebno intenzivirati komunikaciju i saradnju i na nivou parlamenata i drugih institucija dvije prijateljske države.

Izvor: parlament.ba