Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Predsednik Kine naložio da se odmah krene sa dogovorenim projektima


Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang preneo je juče predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je od predsednika Si Đinpinga dobio zadatak da odmah krene u realizaciju svih projekata koji su dogovoreni tokom posete. Ambasador je preneo i izraze duboke zahvalnosti kineskog predsednika i njegove supruge na sjajn

Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang preneo je juče predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je od predsednika Si Đinpinga dobio zadatak da odmah krene u realizaciju svih projekata koji su dogovoreni tokom posete. Ambasador je preneo i izraze duboke zahvalnosti kineskog predsednika i njegove supruge na sjajnom dočeku i veličanstvenom gostoprimstvu koje su doživeli tokom posete Srbiji, saopštila je predsednikova Pres služba.

Tomislav Nikolić na sastanku sa Li MančangomNikolić i Li Mančang saglasili su se da su projekti vezani "Železaru Smederevo" i izgradnju pruge Beograd-Budimpešta apsolutni prioritet.

Takođe, pošto se svega nekoliko dana nakon posete kineskog predsednika još nekoliko kineskih kompanija izjasnilo da su zainteresovane za investiranje u Srbiju, potrebno je posvetiti se izradi novih zajedničkih projekata koji bi omogućili dodatna ulaganja u srpsku privredu.

Predsednik Srbije i ambasador NE Kine razgovarali su i o mogućnostima ulaganja kineskih kompanija u srpsku namensku industriju i u poljoprivredno-prerađivačku industriju.

Izvor: blic.rs