Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245


Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang preneo je juče predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je od predsednika Si Đinpinga dobio zadatak da odmah krene u realizaciju svih projekata koji su dogovoreni tokom posete. Ambasador je preneo i izraze duboke zahvalnosti kineskog predsednika i njegove supruge na sjajn

Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang preneo je juče predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je od predsednika Si Đinpinga dobio zadatak da odmah krene u realizaciju svih projekata koji su dogovoreni tokom posete. Ambasador je preneo i izraze duboke zahvalnosti kineskog predsednika i njegove supruge na sjajnom dočeku i veličanstvenom gostoprimstvu koje su doživeli tokom posete Srbiji, saopštila je predsednikova Pres služba.

Tomislav Nikolić na sastanku sa Li MančangomNikolić i Li Mančang saglasili su se da su projekti vezani "Železaru Smederevo" i izgradnju pruge Beograd-Budimpešta apsolutni prioritet.

Takođe, pošto se svega nekoliko dana nakon posete kineskog predsednika još nekoliko kineskih kompanija izjasnilo da su zainteresovane za investiranje u Srbiju, potrebno je posvetiti se izradi novih zajedničkih projekata koji bi omogućili dodatna ulaganja u srpsku privredu.

Predsednik Srbije i ambasador NE Kine razgovarali su i o mogućnostima ulaganja kineskih kompanija u srpsku namensku industriju i u poljoprivredno-prerađivačku industriju.

Izvor: blic.rs