Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić u poseti Kini

Predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić u poseti Kini


Peking - Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić boravi u poseti Kini, gde je razgovarao je s kineskim zvaničnicima o najznačajnijim međunarodnim pitanjima, saopštio je danas CIRSD.U saopštenju se navodi da je Jeremić prethodnih dana razgovarao sa državnim savetnikom z

Peking - Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić boravi u poseti Kini, gde je razgovarao je s kineskim zvaničnicima o najznačajnijim međunarodnim pitanjima, saopštio je danas CIRSD.
U saopštenju se navodi da je Jeremić prethodnih dana razgovarao sa državnim savetnikom za spoljnu politiku Jangom Điečijem, kao i sa zamenikom ministra spoljnih poslova Lijem Badongomijem.
Na sastanku sa predsednikom Državne komisije za razvoj i istraživanje, ministrom Li Vejom, Jeremić je razgovarao o pripremi medjunarodne konferencije o klimatskim promenama i održivom razvoju, koja će se održati sledeće godine u sedištu UN u Njujorku.
Ministar Li Vej je izrazio lično zadovoljstvo što se kineski državni vrh saglasio da on postane član Borda CIRSD-a i potvrdio da će iduće godine posetiti Srbiju i započeti intenzivnu saradnju sa beogradskim Centrom za medjunarodnu saradnju i odrzivi razvoj, na zajedničkim projektima sa Univerzitetom Kolumbija.
Poseta Kini predsednika CIRSD-a obeležena je i velikim koncertom hora Viva Vox, koji je sinoć nastupio u Velikom holu naroda u Pekingu.
Koncert, koji su organizovali CIRSD i Ministarstvo kulture Kine, izazvao je veliko interesovanje tamošnje javnosti, a Viva Vox je tokom nastupa izveo i nekoliko pesama na kineskom jeziku uz ovacije publike.
Izvor: blic.rs