Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Predlog navodnjavanja Titelskog Brega

Predlog navodnjavanja Titelskog Brega


TITEL: U zgradi opštine Titel održan je sastanak na kome je prezentovan projekat „Navodnjavanje Titelskog brega“. Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Titel mr Dragan Božić sa saradnicima, ekonomsko-trgovinski ataše ambasade NR Kine Zhao Džijin, finansijski direktor „China Shandong International“

TITEL: U zgradi opštine Titel održan je sastanak na kome je prezentovan projekat „Navodnjavanje Titelskog brega“. Sastanku su prisustvovali predsednik opštine Titel mr Dragan Božić sa saradnicima, ekonomsko-trgovinski ataše ambasade NR Kine Zhao Džijin, finansijski direktor „China Shandong International“ Džu Jun, predsednik Društva za ekonomsko-trgovinsku saradnju „Prijateljstvo Srbije sa NR Kinom” Brana Cvetinović, kao i predstavnici firme „Aljuaduct“ iz Beograda.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima investiranja kineskih kompanija u projekat navodnjavanja, u zavisnosti od toga koji bi se model primenjivao. Dogovoreno je da se naredni sastanak održi u ambasadi NR Kine. U narednom periodu predstoji još niz sastanaka, koji bi trebali da se organizuju sa predstavnicima AP Vojvodine i Vlade Republike Srbije, povodom garancija za projekat.

Nakon prezentacije, svi prisutni su obišli deo Titelskog brega koji je i predmet pomenutog projekta, koji je predstavljen prvi put pre dve godine. Reč je o zamisli da se dovođenjem vode na Titelskom bregu stabilizuje intenzivna ratarska, povrtarska i voćarska proizvodnja s maksimalnim prinosima u dužem vremenskom periodu. Predloženi sistem ima tri podsistema koji rade nezavisno, a kada se projekat u potpunosti završi, delovaće kao jedinstven sistem.

Izvor: dnevnik.rs