Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Pozorište za decu na lutkarskom festivalu u Kini


Kragujevačko “Pozorišta za decu“ učestvovaće sa predstavom “Basne iz senke” na petom Međunarodnom lutkarskom festivalu “Zlatna magnolija“, koji će biti održan u Šangaju od 3. do 8. novembra. “Pozorište za decu“ jedini je predstavnik Jugoistočne Evrope na ovom festivalu, na kome će nastupit

Kragujevačko “Pozorišta za decu“ učestvovaće sa predstavom “Basne iz senke” na petom Međunarodnom lutkarskom festivalu “Zlatna magnolija“, koji će biti održan u Šangaju od 3. do 8. novembra.

“Pozorište za decu“ jedini je predstavnik Jugoistočne Evrope na ovom festivalu, na kome će nastupiti i ansambli iz Francuske, Nemačke, Holandije, Portugala, Rusije, Slovačke, Španije i Kine.

“Zlatna magnolija“ je jedini međunarodni umetnički festival državnog nivoa u Kini i odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a u organizaciji Narodne skupštine Šangaja. Vremenom je izrastao u vodeći projekat za kulturnu razmenu u Kini i predstavlja jedan od najuticajnijih festivala u međunarodnim umetničkim krugovima.

Predstava “Basne iz senke“ premijerno je izvedena 2. marta ove godine. Predstavu je režirala Biserka Kolevska, a scenograf i kostimograf je Svila Veličkova. U predstavi igraju Darija Nešić, Milomir Rakić, Miloš Milovanović i Vladimir Đoković.

Izvor: infokg.rs