Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Povodom Dana državnosti ambasada NR Kine u Beogradu održala prijem

Povodom Dana državnosti ambasada NR Kine u Beogradu održala prijem


Povodom Dana državnosti, ambasada NR Kine u Beogradu je juče održala prijem, na kojem su prisustvovali predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i drugi visoki zvaničnici Srbije, predstavnici diplomatskog kora, Kinezi koji žive u Srbiji i drugi. Ambasador Kine u Srbiji, Džang Vansjue je rekao da je NR

Povodom Dana državnosti, ambasada NR Kine u Beogradu je juče održala prijem, na kojem su prisustvovali predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i drugi visoki zvaničnici Srbije, predstavnici diplomatskog kora, Kinezi koji žive u Srbiji i drugi.

Ambasador Kine u Srbiji, Džang Vansjue je rekao da je NR Kina u protekle 64. godine koračala socijalističkim putem razvoja sa kineskim karakteristikama i dala svoj doprinos miru, stabilnosti i razvoju sveta. Džang je istakao da Kinu i Srbiju vezuje tradicionalno prijateljstvo i da je Srbija veoma važan strateški partner Kine u centralnoj i istočnoj Evropi. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je nedavno završio uspešnu posetu Kini, tokom koje je imao otvorene i prijateljske razgovore sa kineskim predsednikom Sji Đinpingom. Tada je potpisano Zajedničko saopštenje o produbljivanju odnosa strateškog partnerstva između Kine i Srbije i niz drugih sporazuma. ''Želimo da zajedno sa Srbijom ulažemo napore u realizaciju dogovora koji su postigli lideri dveju zemalja, te da podstičemo razvoj odnosa strateškog partnerstva sa Srbijom, radi jačanja praktične saradnje i boljih uslova života stanovnika naših dveju zemalja,'' rekao je Džang.

Izvor: serbian.cri.cn