Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Potpisivanje dokumenta o pruzi Beograd-Budimpešta

Potpisivanje dokumenta o pruzi Beograd-Budimpešta


BEOGRAD, 9. decembra 2014. (Beta) - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je u utorak da će na predstojećem samitu u Beogradu zemalja centralne i istočne Evrope s Kinom biti potpisan dokument o roku završetka studije izvodljivosti i vremenu potrebnom za moderniz

BEOGRAD, 9. decembra 2014. (Beta) - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je u utorak da će na predstojećem samitu u Beogradu zemalja centralne i istočne Evrope s Kinom biti potpisan dokument o roku završetka studije izvodljivosti i vremenu potrebnom za modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta.

"Mi još uvek dogovaramo da li će to biti dokument koji će potpisati premijeri ili ministri, ali dokument ćemo sigurno potpisati", rekla je Mihajlovićeva Beti uoči samita 16 zemalja koji se održava sledeće sedmice u Beogradu.

Ona je rekla da modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, kojom će vozovi ići blizu 200 kilometara na čas, ne sme da traje duže od dve godine, a studija izvodljivosti ne sme da se radi duže od tri meseca.

Mihajlovićeva je rekla da je dogovor o tome napravljen sa madjarskom i kineskom stranom.

Prema njenim rečima, razgovaraće se posebno i o svim potencijalnim projektima Srbije i Kine, ali i o projektima koji su u toku, poput modernizacije termoelektrane u Kostolcu ili autoputa na Koridoru 11.

Mihajlovićeva je najavila i da će 17. ili 18. decembra premijeri Srbije i Kine otvoriti most Zemun-Borča.

Ona je istakla da je samit dobra prilika za predstavljanje Srbije i njenih potencijala.

Kako je dodala, samit je najveći dogadjaj u ovom delu Evrope zbog koga će od ponedeljka, 15. decembra, premijeri i njihove delegacije dolaziti u Beograd gde će boraviti četiri dana.

Izvor: beta.rs