Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Potpisan Prokotol o donaciji kineskog ministarstva odbrane

Potpisan Prokotol o donaciji kineskog ministarstva odbrane


Beograd - Predstavnici ministarstva odbrane Srbije i Kine danas su u Beogradu potpisali Protokol o donaciji kineskog ministarstva u vrednosti od oko 350.000 evra u vidu medicinskih sredstava i opreme. Protokol su potpisali načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Zoran Popović i izaslanik kineskog minista

Beograd - Predstavnici ministarstva odbrane Srbije i Kine danas su u Beogradu potpisali Protokol o donaciji kineskog ministarstva u vrednosti od oko 350.000 evra u vidu medicinskih sredstava i opreme.

Protokol su potpisali načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Zoran Popović i izaslanik kineskog ministarstva odbrane stariji pukovnik Vang Haibin.

Ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je prisustvovao potpisivanju Protokola na svečanosti u Ministarstvu odbrane zajedno sa novim kineskim ambasadorom u Beogradu Li Mančangom, rekao je da je reč o veoma značajnoj donaciji koja će popuniti, kako je naveo, utrošena sredstva Vojske Srbije.
On je podsetio da je ovo samo jedna u nizu pomoći koju je kineska vlada uputila Vojsci Srbije posebno ističući donaciju te zemlje koja je prošle godine bila preko dve milijarde dolara.
- Sa kineskom stranom postoji širok spektar za prodbuljivanje vojne, vojno-tehničke i vojno-medicinske saradnje - naglasio je ministar odbrane.

Ambasador Li, kome je ovo bilo prvo pojavljivanje u javnosti pošto je juče stupio na dužnost, poručio je da će dati sve od sebe kako bi se još bolje razvili bilateralni odnosi, uključujući i saradnju u oblasti odbrane.

- Kineski narod gaji veliku simpatiju prema srpskom. Dva naroda su bili uvek jedan uz drugi i mi pamtimo da je nama Srbija pomogla kad nam je pomoć bila najpotrebnija - rekao je Li.

On je naveo da su poplave u maju nanele ogromnu štetu našoj zemlji, zbog čega je kineska vlada uputila, kako je rekao, simboličnu pomoć i podršku.

- Ta pomoć predstavlja simbol podrške i ljubavi kineskog naroda - poručio je on.

Izvor: blic.rs