Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Potpisan predugovor za gradnju Koridora 11 sa Šanfong haj-spidom

Potpisan predugovor za gradnju Koridora 11 sa Šanfong haj-spidom


Ministarstvo građevine i urbanizma potpisalo je u četvrtak sa predstavnicima kineske kompanije "Šandong haj-spid grup" predugovor za izgradnju dela Koridora 11 od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga. Vrednost te investicije je 333 miliona dolara. Predugovor su potpisali ministar građevine i urbanizma Velimir

Ministarstvo građevine i urbanizma potpisalo je u četvrtak sa predstavnicima kineske kompanije "Šandong haj-spid grup" predugovor za izgradnju dela Koridora 11 od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga. Vrednost te investicije je 333 miliona dolara.

Predugovor su potpisali ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić, predstavnik kineske kompanije Liu Cičeng i direktor preduzeća Koridori Srbije Dmitar Đurović.

Po rečima ministra Ilića, uskoro će biti potpisan i konačni ugovor i prvi radovi mogli bi da počnu u martu. On je naveo da će izgradnja te dve deonice, koje su ukupno dugačke oko 50 kilometara, trajati tri godine, I da će biti finansirana sredstvima iz već odobrenog kineskog kredita. Učešće kineske kompanije u tom projektu iznosiće 51 odsto, a srpskih preduzeća 49 odsto.

Ilić je podvukao da je ova investicija veoma važna I naveo da su dogovor sa kineskom kompanijom pomogli Ambasada Kine u Beogradu, Vlada Srbije i Kabinet predsednika Republike.

Izvor: serbian.cri.cn