Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Posjeta Kineske vladine delegacije Rožajama

Posjeta Kineske vladine delegacije Rožajama


Predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković danas je ugostio kinesku vladinu delegaciju. Posrednik ove posjete je Vlada Crne Gore predvođena direktorom direktorata za šumarstvo, gospodinom Ademom Fetićem i predstavnikom ASFIM za Crnu Goru, gospodinom Nikolom Perovićem.Sastanku su prisustvovali direktor uprave za

Predsjednik opštine Rožaje, Ejup Nurković danas je ugostio kinesku vladinu delegaciju. Posrednik ove posjete je Vlada Crne Gore predvođena direktorom direktorata za šumarstvo, gospodinom Ademom Fetićem i predstavnikom ASFIM za Crnu Goru, gospodinom Nikolom Perovićem.
Sastanku su prisustvovali direktor uprave za šume područne jedinice Rožaje, gospodin Faruk Kalač, potpredsjednik opštine Rožaje Idriz Nurković, menadžer opštine Rožaje, Elvir Klica i sekretar za ekonomski razvoj i preduzetništvo opštine Rožaje, Nezir Dacić.

Predsjednik je goste upoznao sa realnim stanjem šuma u našoj opštini, načinom iskorišćavanja tih resursa, kao i strategijom razvoja. Predsjednik opštine je ovom prilikom prisutne upoznao da je u toku izrada nekih razvojnih projekata, kako bi neke kapacitete stavili u funkciju u saradnji sa Vladom Crne Gore. U razgovoru je obrazložio stanje nedovoljne iskorišćenosti naših šumskih potencijala, u smislu nedovoljne finalizacije proizvoda kod postojećih drvoprerađivačkih pogona, kao i neiskorišćenosti biomase.
Ovo je prva posjeta ove delegacije našoj opštini i iskazali su veliko interesovanje, nakon što su se bliže upoznali sa potencijalima Rožaja i voljom lokalne uprave, za uspostavljanja dalje saradnje na ekonomsko-investicionom planu.
Jedan od članova delegacije gospodin Liyan Zhang je direktor China National Forest Product Industry Association, koja broji preko 1000 kompanija članica u drvnoj industriji, a koji će, kako je u razgovoru obećao, uskoro opet posjetiti našu opštinu u društvu potencijalnih strateških partnera iz ove oblasti.

Delegacija je danas posjetila I postrojenja bivše fabrike Gornji ibar i preduzeće Jela Komerc doo. Montenegro brvnare po kojima Rožaje postaje prepoznatljivo.

Izvor: rozaje.me