Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Posjet Hui Liangyua Crnoj Gori će unaprijediti razvoj međusobnih prijateljsko-suradničkih odnosa

Posjet Hui Liangyua Crnoj Gori će unaprijediti razvoj međusobnih prijateljsko-suradničkih odnosa


Na poziv potpredsjednika vlade Crne Gore Vujice Lazovića, kineski vicepremijer Hui Liangyu će danas i sutra biti u posjetu ovoj zemlji. Kineski velepolanik u Crnoj Gori Zhi Zhaolin je izjavio da će posjet Huia unaprijediti razvoj prijateljsko-suradničkih odnosa dviju zemalja. „Kina i Crna Gora su za vrijeme bi

Na poziv potpredsjednika vlade Crne Gore Vujice Lazovića, kineski vicepremijer Hui Liangyu će danas i sutra biti u posjetu ovoj zemlji. Kineski velepolanik u Crnoj Gori Zhi Zhaolin je izjavio da će posjet Huia unaprijediti razvoj prijateljsko-suradničkih odnosa dviju zemalja.

„Kina i Crna Gora su za vrijeme bivše Jugoslavije uspostavile prijateljske odnose, koje smo i nastavili nakon uspostavljanja diplomatskih odnosa između naše dvije zemlje. Kina zahvaljuje Crnoj Gori što je oduvijek podržavala Kinu u ključnim pitanjima. Trenutačno se dobro razvijaju bilateralni odnosi Kine i Crne Gore, što je pozitivni temelj za budući razvoj."

Prema riječima Zhija, Kina i Crna Gora trenutno zajedničkim naporima jačaju međusobne prijateljsko-suradničke odnose, a posebice će razvijati međusobnu trgovinsku suradnju.

„Osim tradicionalne trgovine, Kinu zanimaju investicije u području transporta, infrastrukture i energije, gdje je već ostvarila kontakte s nadležnim organima Crne Gore. Pored toga, dvije zemlje će jačati suradnju u području obrane, obrazovanja, zakonodavstva, poljoprivrede i mnogim drugim. "

Hui Liangyu je prvi kineski dužnosnikik najviše razine koji je posjetio Crnu Goru u proteklih šest godina otkako su dvije zemlje uspostavile diplomatske odnose. Ovom prilikom također će se sastati s predsjednikom Crne Gore i predsjednikom parlamenta te će potpisati niz suradničkih sporazuma.

Izvor:croatian.cri.cn