Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Porast broja turista iz Kine u Srbiji i Hrvatskoj

Porast broja turista iz Kine u Srbiji i Hrvatskoj


Broj turista iz Narodne Republike Kine u Srbiji porastao je u periodu od januara do avgusta za 37 odsto. Oni su ostvarili 8.574 noćenja i u proseku se zadržavali 2,7 dana, pokazuju podaci Turističke organizacija Srbije (TOS) objavljeni u ponedeljak. Po navodima TOS prošle nedelje u Srbiju je stigla i prva zvani

Broj turista iz Narodne Republike Kine u Srbiji porastao je u periodu od januara do avgusta za 37 odsto. Oni su ostvarili 8.574 noćenja i u proseku se zadržavali 2,7 dana, pokazuju podaci Turističke organizacija Srbije (TOS) objavljeni u ponedeljak.

Po navodima TOS prošle nedelje u Srbiju je stigla i prva zvanična grupa kineskih turista, među kojima su najpoznatiji turistički agenti iz Kine koji će sa kolegama iz Srbije kreirati i prodavati turističke aranžmane. Za njih je, kako je prenela agencija Tanjug, organizovana regionalna turistička tura tokom koje su pored Srbije obišli Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Mađarsku, a po tom modelu kreiraće se i turistički aranžmani. Reč je o prvoj organizovanoj grupi turista iz NR Kine koja dolazi u Srbiju kao rezultat primene Memoranduma o razumevanju koje su nedavno potpisale Srbija i Državna uprava za turizam Narodne republike Kine. Kako je saopšteno, u organizaciji TOS u Srbiji će do 21. oktobra boraviti i urednik turističkog magazina "Akros Magazin" Zhang Haliv, koji će imati priliku da obiđe Beograd, Novi Pazar, Zlatibor, Mokru Goru i Novi Sad.

Prema najnovijim podacima koje je objavilo kinesko Ministarstvo za trgovinu, od siječnja do kolovoza ove godine, broj kineskih turista u Hrvatskoj je iznosio 23 752, što je porast od 61% u odnosu na isti period prošle godine. Od toga je broj noćenja iznosio 37 598, što je porast od 64.6%. Ukupan broj turista u Hrvatskoj je iznosio 9 milijuna 498 tisuća s rastom od 2.3%, a broj noćenja je 52 milijuna 785 tisuća s rastom od 3.2%. Među svim noćenjima, 48 milijuna 563 tisuće noćenja je od stranih turista, iznosi 92%, što je porast 4.2%.

Izvor: serbian.cri,cn; croatian.cri.cn