Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Poljska predala otvorenu knjigu Kini

Poljska predala otvorenu knjigu Kini


Beogradski Sajam knjiga zvanično zatvoren predajom Otvorene knjige Kini, koja će dogodine biti počasni gost Sajma. Kada je reč o kulturi, situacija svuda teška, ali u Srbiji kultura ne stoji tako loše, rekao ambasador Andžej Jasinovski u ime ovogodišnjeg gosta Poljske. Predajom Otvorene knjige Kini, koja će

Beogradski Sajam knjiga zvanično zatvoren predajom Otvorene knjige Kini, koja će dogodine biti počasni gost Sajma. Kada je reč o kulturi, situacija svuda teška, ali u Srbiji kultura ne stoji tako loše, rekao ambasador Andžej Jasinovski u ime ovogodišnjeg gosta Poljske.

Predajom Otvorene knjige Kini, koja će dogodine biti počasni gost 59. beogradskog Sajma knjiga, danas je oficijelno završena najznačajnija manifestacija posvećena pisanoj reči u Srbiji.

Ambasador Poljske Andžej Jasinovski je u ime ovogodišnjeg gosta Poljske, uručio Otvorenu knjigu ambasadoru Kine Džangu Vansjueu.

Jasinovski se uoči predaje Otvorene knjige prisetio da je sajam knjiga pre četiri godine, kada je prvi put došao u Beograd, bio prva manifestacija na kojoj je učestvovao i da tada nije ni sanjao da će Poljska biti počasni gost Sajma knjiga.

Tada sam znao da je kada je reč o kulturi situacija svuda teška, ali sam shvatio da u Srbiji kultura ne stoji tako loše, rekao je Jasinovski.

Zadovoljan je što je Srbija otvorena za različite književnosti i kulture što se potvrđuje i time da će Kina iduće godine biti počasni gost jedne od najlepših manifestacija vezanih za knjigu.

Kineski ambasador se nada da će Kina dogodine organizovati sajam koji će biti uspešan kao i ovaj, 58. po redu, i ocenio da će sajam knjiga biti prilika da se produbi intenzivna saradnja i razumevanje Kine i Srbije, da se pokažu, kako izuzetna istorija i civilizacija Kine, tako i njen razvoj.

Predsednik Organizacionog odbora Sajma knjiga Željko Ožegović ocenio je da je ovogodišnji sajam bio bolji, sa više izlagača, novinara, programa i dodao da je u akciji prikupljanja knjiga za biblioteke sakupljeno oko 2.200 knjiga i da je uveren da će ih do kraja dana, do kada su sajamske kapije otvorene, biti još.

Ožegović je rekao i da je Poljska doprinela kvalitetu sajma, ne samo nastupom na Sajmu knjiga, već i programima u Kolarčevoj zadužbini, na Beogradskom džez festivalu, kao i Poljskoj filmskoj jeseni.

Ožegović je naglasio da je, prema preliminarnim procenama posetilaca, ove godine bilo više nego prethodne, ali da će se zvanične cifre znati kasnije.

Predaja Otvorene knjige u Sali "Slobodan Selenić" upriličena je posle uručenja novinarskih nagrada, najboljem izdavaču "Vulkanu" i najprofesionalnijem "Geopoetici".

Nagradu za najboljeg, između dva sajma, primio je u ime "Vulkana" jedan od trojice vlasnika, Miroslav Josipović, a uručio ju je jedan od osnivača nagrade i član Komisije za brojanje glasova Dragan Bogutović (Večernje Novosti). Nagrada se sastoji iz povelje i slike u ulju akademskog umetnika Mome Antonovića.

Meliha Pravdić (Radio Beograd) uručila je izvršnoj urednici "Geopoetike" Jasni Novakov Sibinović, priznanje za izdavača koji je tokom protekle godine imao najprofesionalniji odnos prema novinarima. Pored povelje uručena joj je i grafika umetnika Božidara Damjanovskog.

Izvor: rts.rs