Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Kokoška u Kini snela džinovsko jaje u kojem je bilo još jedno jaje

Kokoška u Kini snela džinovsko jaje u kojem je bilo još jedno jaje


Kokoška u kineskoj provinciji Guejdžou snela je gigantsko jaje, objavila je honkonška televizija. U jajetu su pronađena dva žumanca i još jedno manje jaje. Vlasnica kokoške, gospođa Jang, pomislila je da će njena životinja umreti od veličine jajte koje je bilo teško preko 200 grama.- Prvo džinovsko jaje

Džinovsko jajeKokoška u kineskoj provinciji Guejdžou snela je gigantsko jaje, objavila je honkonška televizija. U jajetu su pronađena dva žumanca i još jedno manje jaje. Vlasnica kokoške, gospođa Jang, pomislila je da će njena životinja umreti od veličine jajte koje je bilo teško preko 200 grama.

- Prvo džinovsko jaje pojavilo se pre tri nedelje i do sada smo imali četiri-pet ogromnih jaja - kazala je g-đa Jang za NTDTV, dodajući da misli kako je za ovu veličinu kriva ishrana kokoške bazirana samo na pirinču.

  • Imam preko 80 godina i nikada u životu nisam videla ovolika jaja - kaže vlasnica ove superkoke.

I ranije je bilo slučajeva jajeta u jajetu. Daglas Rasel, stručnjak za ptice u Britanskom prirodnjačkom muzeju, kaže da je dvostruko jaje anomalija.

- Kada se jaje razvije i krene niz jajovod, može doći do niza nenormalnih kontrakcija koje mogu to razvijeno jaje da vrate uz jajovod. U tom slučaju stvori se drugo jaje koje ga okruži - kaže Rasel.

Najveće jaje na svetu teško 2,5 kg

Predstavnik Ginisove knjige rekorda je 2010. rekao da je najveće kokošje jaje bilo teško 340 gr, imalo je 30 cm obima po dužini i 22 cm po širini.

Snela ga je crna minorka na jednoj farmi u Lankaširu 1896. Najveće ptičje jaje na svetu snela je ženka noja u Švedskoj 2008. Bilo je teško 2,5 kilograma.

Izvor: blic.rs