Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Podrška kineskih umetnika iz Kana

Podrška kineskih umetnika iz Kana


Poznati kineski režiser Džang Jimou i glumica Gong Li žale zbog poplava koje su pogodile našu zemlju i šalju poruke podrške sa Kanskog festivala. Reditelj Džang Jimou i glumica Gong Li sa Kanskog festivala apeluju da se pomogne Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini da se izbore sa prirodnom katastrofom.

Poznati kineski režiser Džang Jimou i glumica Gong Li žale zbog poplava koje su pogodile našu zemlju i šalju poruke podrške sa Kanskog festivala.

Reditelj Džang Jimou i glumica Gong Li sa Kanskog festivala apeluju da se pomogne Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini da se izbore sa prirodnom katastrofom.

Jimou je gostovao prošle godine na „Kustendorfu“ i tom prilikom rekao da obožava film Valter brani Sarajevo, ali i da se divi Emiru Kusturici.

„Kusturica i ja smo stari prijatelji i iako ne govorimo istim jezikom, kad god se vidimo, uvek se lepo ispričamo“, rekao je Jimou kineskom radijuInternacional.

Autor filmova Heroj, Kuća letećih bodeža, Prokletstvo zlatnog cveta,reditelj spektakularnih ceremonija otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, smatra da je film Valter brani SarajevoHajrudina Krvavca, koji važi za najpopularniji strani film u Kini svih vremena, „pečat jedne epohe“.

Gong Li je poznata po ulogama u filmovima Priča o Ćju Džu, Podignite crveni fenjer, Zbogom, moja konkubino i drugim.

Izvor: rts.rs