Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Početak glavnih radova na autoputu kasni zbog geoloških ispitivanja

Početak glavnih radova na autoputu kasni zbog geoloških ispitivanja


Kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) priprema se za glavne radove koji bi kako sada stvari stoje vrlo brzo mogli da počnu. Kako Dnevne novine saznaju iz izvora bliskog ovoj firmi, početak glavnih radova kasni zbog geoloških ispitivanja koje je CRBC sprovodio mjesecima unazad.Dostavili dokumenta

Kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) priprema se za glavne radove koji bi kako sada stvari stoje vrlo brzo mogli da počnu. Kako Dnevne novine saznaju iz izvora bliskog ovoj firmi, početak glavnih radova kasni zbog geoloških ispitivanja koje je CRBC sprovodio mjesecima unazad.Dostavili dokumentaciju.

Tabla autoputa kroz Crnu GoruZbog nepristupačnog terena i insistiranja na velikoj preciznosti, geološka ispitivanja na prioritetnoj dionici auto-puta Bar-Boljare su se odužila, pa je tehnička dokumentacija tek nedavno dostavljena Vladi na uvid.

Nakon što nadležna komisija pregleda dokumentaciju i da zeleno svij etlo, ona će biti proslijeđena Ministarstvu održivog razvoja i turizma koje treba da izda neophodne dozvole.

Ovo je ujedno i posljednji korak za konačan početak glavnih radova koji će kasniti nešto dvije nedjelje zbog probijanja roka kineske kompanije u geološkim ispitivanjima terena.

Ono što je važno, jeste činjenica da je mehanizacija kineske kompanije CRBC spremna za početak glavnih radova. Mašine su parkirane u kampu na Jabuci kod Mateševa i čim se dobije saglasnost Vlade za angažovanje novih firmi na gradnji prioritetne dionice, one će biti raspoređene po terenu.

Angažuju nove kompanije

Za sada kineska kompanija CRBC za glavne radove je angažovala crnogorsku građevinsku firmu Bemax, dok će uskoro objelodaniti i imena ostalih preduzeća iz naše države koja će aktivno učestvovati u gradnji prioritetne dionice auto-puta od Smokovca preko Uvača do Mateševa.

Za poslove na auto-putu u prvoj fazi biće angažovano 354 radnika iz Crne Gore, koliko j e i tražila kineska kompanija. Mnogi radnici, građevinskih zanimanja će već u oktobru biti upošljeni jer je većina imala iskustva u toj oblasti ali nije imala neophodne sertifikate. Upravo zbog toga su organizovane i obuke za sve zainteresovane crnogorske građane za rad na prioritetnoj dionici koje su polaznici stekli u Akademiji Azmont u Bijelom Polju, kao i na obukama i doobukama u Kolašinu i Beranama.

Izvor: bankar.me