Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Počeo izvoz srpskih vina u Kinu!

Počeo izvoz srpskih vina u Kinu!


Vinarija „Mrđanin" iz Sremskih Karlovaca 2013. godine počela je izvoz vina „merlo" i „kaberne" u Kinu, saznaje Kineski međunarodni radio. Prema rečima Đorđa Mrđanina, vlasnika vinarije, srpska vina prodaju se pod imenom fudbalera Marka Zorića, koji je još uvek najpopularniji strani igrač u Tjenđinu, i

Vinarija „Mrđanin" iz Sremskih Karlovaca 2013. godine počela je izvoz vina „merlo" i „kaberne" u Kinu, saznaje Kineski međunarodni radio.

Prema rečima Đorđa Mrđanina, vlasnika vinarije, srpska vina prodaju se pod imenom fudbalera Marka Zorića, koji je još uvek najpopularniji strani igrač u Tjenđinu, iako više ne nastupa za tamošnji klub. Njegova „šestica" sa dresa, u kojem je osvajao kineski nacionalni kup i nastupao u Azijskoj ligi šampiona, preselila se na vinske etikete.

Vina ove vinarije u Kini je moguće kupiti u restoranima u Tjenđinu, posredstvom internetskog portala za elektronsku trgovinu „Taobao" i društvene mreže „Veibo".

Više o početku izvoza srpskih vina u Kinu, možete čuti u našim emisijama Privredni kompas i Privredni pregled, koje su na programu danas i u petak.

Izvor: serbian.cri.cn