Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Platforme za saradnju sve brojnije

Platforme za saradnju sve brojnije


Podaci o saradnji nalaze se u „Kineskom kutku" Privredne komore Beograda Privredna komora Beograda, koja je u ponedeljak, u saradnji sa Srpskom asocijacijom malih i srednjih preduzeća, u glavnom gradu Srbije okupila predstavnike 46 kompanija sa Tajvana, na svom internet portalu od nedavno ima i "Kineski kutak" il

Podaci o saradnji nalaze se u „Kineskom kutku" Privredne komore Beograda

Privredna komora Beograda, koja je u ponedeljak, u saradnji sa Srpskom asocijacijom malih i srednjih preduzeća, u glavnom gradu Srbije okupila predstavnike 46 kompanija sa Tajvana, na svom internet portalu od nedavno ima i "Kineski kutak" ili "Kineski ćošak".

Ova mala internetska platforma pruža osnovne informacije o mogućnostima poslovanja sa NR Kinom.

Uspostavljena je u cilju što boljeg predstavljanja privrede Srbije, njenih investicionih potencijala, kao i prevazilaženje barijera u poslovanju, a za potrebe srpskih i kineskih privrednika.

"Kineski ćošak" spreman je, piše dalje u misiji ove stranice, da preuzme ulogu mosta između ove dve zemlje i nastojaće da podstakne kontakte među kineskim i srpskim privrednicima, kao i da unapredi poslovnu saradnju i otkrije nove poslovne prilike.

Krajnji cilj je izgradnja poslovne platforme za saradnju kineskih i srpskih privrednika uz potpunu podršku u realizaciji ove saradnje.

Aktivnosti "Kineskog ćoška" su pružanje informacija vezanih za investicije i lokalne prilike, pomoć u razumevanju zakonske regulative, carinskih propisa i bankarskog sistema, konsultacije o ulaganjima u Kini i Srbiji, upoznavanje sa prednostima ulaganja u obe zemlje, istraživanje tržišta, asistencija u slanju pozivnih pisama, pomoć pri registraciji privrednih društava i pomoć upronalaženju poslovnih mogućnosti, kao i okupljanje srpskih privrednika koji već posluju sa NR Kinom radi razmene iskustava i podrške.

Kupovina iz Kine – najaktivnija internetska platforma

Dva sajta u Srbiji poklanjaju naročitu pažnju poslovanju malih i srednjih preduzeća, ali i pojedinaca, sa Narodnom Republikom Kinom. Reč je o poslovnim internetskim platformama www.uvozizkine.com i www.kupovinaizkine.com.

Dve srodne platforme, uređuje i vodi preduzetnik Miroslav Mihić, koji je na ideju da pokrene sajtove, specijalizovane za saradnju s privredom Kine došao upravo zbog napora koje je morao da uloži, započinjući poslove uvoza.

Na ovim sajtovima moguće je pronaći carinske propise, objašnjenja o cenovnoj politici kineskih firmi, robnu ponudu, ponudu usluga iz Kine, detaljne podatke o proizvodima i kompanijama, podatke o ambasadama Kine u Srbiji i drugim republikama bivše Jugoslavije, opšte podatke o Kini, kursnu listu juana u odnosu na srpsku i druge valute u regionu i ostale, u drugim medijima nedostupne podatke.

Sajt www.kupovinaizkine.com, za razliku od svog starijeg brata koji uglavnom podržava kupovinu na veliko, pomaže nabavku kineske robe na malo, koristeći usluge „onlajn" kupovine pravo iz Kine.

Na primer, nova internetska platforma daje kompletne podatke o kineskom sajtu za „onlajn" kupovinu Taobao, sa kompletnim uputstvom za njegovo korišćenje.

Pored sajta Taobao, na ovoj internetskoj platformi možete naći i uputstva za „onlajn" kupovine preko ostalih velikih kineskih sajtova, kao što su: tmall.com, joyo.com, 360buy.com i ostali.

Od ove godine, sajt je sklopio sporazum sa trgovačkom firmom "Guangzhou Gabriel Import Export Co. LTD". Firma se nalazi u Guangžou, jednom od viodećih privrednih gradova Kine. Osnovna delatnost firme je pomoć pri kupovini robe iz Kine. Vlasnik i osnivač firme je gospodin Josip Glušac, tako da sva dogovaranja oko nabavke, provere, kupovine robe i ostalog posetioci sajta mogu obaviti na srpskom jeziku.

Izvor: serbian.cri.cn