Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Petković: Razvijamo turističku saradnju s Kinom

Petković: Razvijamo turističku saradnju s Kinom


Goran Petković, državni savetnik u Ministarstvu finansija i privrede Srbije, izjavio je za naš radio u četvrtak, na Međunarodnom sajmu turizma u Šangaju gde je boravio kako bi predstavio srpske turističke proizvode, da će Srbija i dalje razvijati turističku saradnju sa Narodnom Republikom Kinom, sa kojom ima

Goran Petković, državni savetnik u Ministarstvu finansija i privrede Srbije, izjavio je za naš radio u četvrtak, na Međunarodnom sajmu turizma u Šangaju gde je boravio kako bi predstavio srpske turističke proizvode, da će Srbija i dalje razvijati turističku saradnju sa Narodnom Republikom Kinom, sa kojom ima sporazum o olakšanoj saradnji u oblasti turizma još od 2009. godine.

Ove godine, prva organizovana grupa kineskih turista i turističkih radnika posetila je Srbiju, a još dve takve grupe, među kojima će biti i kineski novinari, posetiće od 20. do 25. novembra i od 29. novembra do 4. decembra Srbiju i Beograd. Petković kaže da to nije sve i da će početkom sledeće godine u Srbiji boraviti još jedna organizovana kineska grupa.

Prema Petkovičevim rečima, Srbija će i dalje biti orijentisana na regionalnu ponudu, sarađujući na privlačenju tirista iz Kine sa zemljama regiona.

Pored Petkovića, koji je imao izlaganje i na promociji turističke ponude zemalja centralne i istične Evrope, na Međunarodnom sajmu turizma u Šangaju borave i predstavnice Turističke organizacije Srbije, Aneta Uskoković i Jana Jevtović. Pored Srbije, od bivših jugoslovenskih republika štand na ovom sajmu ima samo još samo Slovenija, ali su pomenutoj konferenciji prisustvovali i predstavnici Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske.

Izvor: serbian.cri.cn